Cele mai enervante dureri fizice pe care le putem experimenta sunt durerile de cap, deoarece acestea ne fac sa devenim irascibili si ne descriu de o lipsa de chef de viata. Insa, pentru a scapa de durerile de cap nu trebuie sa apelam neapart la medicamentele din farmacie- exista sanse ca acestea sa dea nastere la alte dureri, cum ar fi cele gastrice. Ei bine, exista leacuri naturale care ne ajuta sa tratam durerile de cap si migrenele, astfel ca devin adevarate miracole naturale.

Factorii care stau la baza durerilor de cap constau in oboseala fizica sau psihica, stres, deshidratare, stil haotic de viata, consum de alcool sau tutun sau schimbarile bruste de temperatura. Astfel, terapia cu plante incepe sa devina cea mai cautata tehnica in tratarea durerilor fizice, deoarece reuseste sa calmeze durerea, indiferent care ar fi cauza acesteia.

Plante care iti trateaza durerea

Rozmarinul. Aceasta planta este descrisa ca fiind un antiseptic perfect, aceasta fiind o planta utilizata inca din secolul XX in spitalele din Europa pentru a purifica aerul din incaperi. In acest sens, se arde o crenguta de rozmarin, iar proprietatile sale benefice nu intarzie sa apara. Rozmarinul este o planta bogata in antioxidanti, in vitamina A, B si C. Aceasta planta intra in categoria produselor naturiste care contribuie la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Ghimbirul este extrem de cunoscut pentru aroma sa picanta, fiind un condiment extraordinar de pus in mancaruri. Insa, ghimbirul este si un leac natural extrem de eficient, deoarece lupta  impotriva durerilor cronice. In urma unor studii realizate de specialistii din domeniu, acestia au ajuns la concluzia ca ghimbirul este o planta care are efecte asemanatoare cu cele ale aspirinei si ale ibuprofenului.

Teiul este un calmant extraordinar, mai ales daca este consumat inainte de somn. In cazul in care nu poti sa adormi din cauza oboselii pe care ai avut-o in timpul zilei, atunci poti apela la o cana de ceai de tei. Teiul este cunoscut pentru ca ajuta la lupta impotriva stresului si ajuta si la calmarea sistemului nervos central.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *