Uitandu-ne in jur observam cum tot mai multa lume incepe sa divorteze. Asa se face ca aproape juumatate din cuplurile care se casatoresc ajung in fata notarului sau la tribunal ca sa divorteze.

Dupa ce petreci cativa ani cu o persoana si iti dai seama ca totul functioneaza ca la carte este normal sa iti faci planuri. Este imposibil sa nu iti faci planuri cu o persoana mai ales dupa ce a trecut o perioada prin care ati trecut prin bune si prin rele si mai ales dupa ce v-ati jurat iubire vesnica.

Totusi, mai grav este cand intervine un copil care ramane foarte afectat de ruptura dintre parinti pentru tot restul vietii. Ceea ce trebuie sa faci este sa ai grija pentru ca copilul trbuie sa fie informat. Foarte multi parinti aleg sa nu ii explice copilului despre faptul ca urmeaza sa divorteze tocmai din cauza pentru ca asa considera ei ca micutul nu este afectat. Copii sunt foarte vulnerabili si pot fi afectati de toate lucrurile care se intampla in familia lor. Copii raman traumatizati pur si simplu dupa ce se intampla o ruptura in familie. Asa se face ca foarte multi tineri au diferite scapari de comportament.

Totusi, copilul este vulberabili si foarte sensibil si trebuie sa stie ce se intampla. In mod cert, el simte faptul ca se intampla un anumit lucru rau in familia lui asa ca datoria ta este sa ii explici. Nu trebuie sa incerci sa il protejezi pentru ca astfel vei intra in cealalta extrema iar copilul va avea foarte mult de suferit.

Ar trebui ca parintii sa ii dea vestea copilului sau copiilor inainte sa se mearga la notariat. Astfel, el va avea timp sa se obisnuiasca cu gandul ca va ramane doar cu unul dintre parinti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *