e-izolatii.ro

Fiecare proprietar cauta, in egala masura, eficientizarea costurilor alaturi de un grad de confort sporit. O astfel de misiune pentru locuinta nu este deloc imposibila – trebuie facute insa alegerile cele mai bune in materie de izolatii, indiferent ca este vorba de izolatie termica, fonica, hidrofuga sau ignifuga.

Alegerea materialului izolant potrivit devine astfel o misiune deosebit de importanta, motiv pentru care va prezint in continuare cele cateva optiuni pe care trebuie sa le aiba orice proprietar in vedere, in functie de situatie.

Izolatia cu ajutorul fibrelor de celuloza reprezinta un tip de izolatie eco. Celuloza este obtinuta din hartie reciclata, avand la baza lemnul ale carui proprietati izolatoare sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Este o optiune aleasa in principal pentru izolatiile spatiilor interioare, pentru prevenirea aparitiei igrasiei si condensului.

Un alt tip de izolatie se realizeaza cu ajutorul polistirenului. Acesta poate fi de doua tipuri: polistiren expandat si polistiren extrudat. Avantajele decurg de asemenea din proprietatile acestuia. Polistirenul expandat devine astfel ideal pentru izolatiile termice exterioare – o astfel de solutie poate fi aplicata pentru orice tip de perete extern. Cu ajutorul polistirenului expandat se obtine atat izolatia din punct de vedere termic, cat si indreptarea peretilor cu eventuale defecte (de obicei la cladirile vechi). Pe de alta parte, polistirenul extrudat are si el avantaje. Consistenta si rezistenta este una superioara fata de polistirenul expandat, iar alegerea unei astfel de solutii pentru izolatie este varianta optima in situatii in care nu se doreste permiterea apei spre interior. Polistirenul extrudat are aceasta proprietate, alaturi de o lista lunga de avantaje printre care se inscriu izolatia termica dar si fonica.

O solutie avantajoasa si eficienta in materie de izolatii este reprezentata de vata minerala sau vata bazaltica. Realizata dupa acelasi principiu, vata izolatoare – fie ca este vorba de vata minerala de sticla sau bazaltica – capteaza aerul intre fibre tocmai pentru a reduce conductivitatea termica intre suprafete. Atat din punct de vedere al costurilor, cat si al eficientei, vata minerala devine astfel o solutie ideala in cazul in care se doresc protectii la foc, impotriva umezelii sau condensului ori blocarea zgomotelor exterioare prin izolare fonica.

Avantajele oferite de izolatiile cu vata minerala sunt principalul motiv pentru care tot mai multi proprietari aleg aceasta varianta. Ideala pentru izolarea podurilor si mansardelor, vata minerala are proprietatea de a reduce conductivitatea termica intre suprafete, rezista foarte bine la foc, impiedica acumularea de umezeala si condens si are o durabilitate crescuta.

O alta solutie – desi una destul de costisitoare – este si izolatia cu spuma poliuretanica. Si intr-un astfel de caz proprietarul poate sa beneficieze de gradul de confort termic dorit. Exista totusi cateva neajunsuri: spuma poliuretanica trebuie instalata de catre un specialist, iar pierderile nu sunt recuperabile. Costurile unui astfel de sistem de izolatie devin astfel mai ridicate, motiv pentru care majoritatea proprietarilor opteaza pentru una din variantele enumerate anterior.

Oricare ar fi tipul de izolatie ales, avantajele principale raman aceleasi. Izolatia creste gradul de confort termic, previne aparitia umezelii, condensului si igrasiei, rezista foarte bine la foc si poate sa asigure intr-o masura mai mare sau mai mica si protectie suplimentara la zgomotele exterioare. Toate aceste avantaje, alaturi de optiunile variate, ajuta orice proprietar sa isi realizeze locuinta dupa preferintele si exigentele proprii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *