Avand in vedere ca tehnologia de astazi a evoluat intr-atat incat un singur telefon poate face o multitudine de chestii pe care in mod normal mai multe alte tipuri de tehnologii ti le-ar putea oferi, mai oricine este dispus sa dea o anumita suma de bani ca sa-si achizitioneze un asemenea gadget.

Smartphone-urile

Aceste telefoane “smart” sunt denumite de fapt si de catre noi romanii smartphone-uri, sau mai exact telefoane inteligente, care detin foarte multe functii si aplicatii, fara de care din cate se vede cam nimeni nu se mai poate lipsi. Aceste telefoane tot mai des intalnite in magazinele de specialitate au mai multa capacitate de conectivitate si capabilitate de a raspunde la cerinte din cele mai diverse, decat majoritatea altor telefoane obisnuite.

In ce consta de fapt tehnologia asta inedita a smartphone-urilor? In faptul ca pe langa caracteristicile unor telefoane obisnuite deja cunoscute la un telefon, se adauga si alte insusiri specifice mai degraba altor dispozitive populare printre noi, cum ar fi mp4-ul, camera digitala sau chiar sistemul GPS, o caracteristica ce tine mai degraba de masini decat de telefoane.

Caracteristici inedite ale telefoanelor inteligente

Pe langa aceste trasaturi incluse intr-un telefon destept, am mai putea adauga si urmatoarele: ecran cu touchscreen, navigare rapida pe internet, wi-fi si eventual programe de editare a fotografiilor direct de pe telefon. Aceste inovatii au determinat si determina inca multe persoane din intreaga lume sa-si comande sau cumpere un telefon “smart” cu sistem de operare Android sau Apple iOS.

Exemple de asemenea telefoane destepte vedem la tot pasul in magazine, pe internet, in mainile prietenilor nostril sau a strainilor de pretutindeni. Producatorii de telefoane si de alte electronice cei mai cunoscuti sunt Samsung si Apple. Insa alaturi de modelele produse de acesti doi mari producatori recunoscuti peste tot in lume ar mai fi HTC One, unul dintre cele mai iubite si cumparate smartphone-uri la ora actuala.

De admin