Grup de oameni

Grup de oameni

Iti voi spune cel mai ciudat lucru si, totusi, cel mai evident lucru pe care l-ai auzit: nu esti o persoana. Asta suna a ceva ce-ar spune Rust Cohle, dar asculta-ma putin, caci, in adancul tau, stii asta.

De exemplu, stii deja ca esti intr-o anumita masura, un produs al genelor tale – acestea pot determina daca esti impunator fizic sau slab, destept sau batut in cap, calm sau nervos, energic sau lenes, gras sau slab. Ce genele tale nu au decis, modul in care ai fost crescut a influentat – cum ai fost crescut sa ai valori, atitudini, valorile spirituale, religioase etc. A treia influenta a fost mediul in care ai crescut – in ce cultura ai crescut, unde ai mers la scoala si ce prieteni ai avut cand ai crescut. Daca ai fost nascut si crescut in Arabia Saudita, acum nu ai fi acelasi om. Daca nazistii ar fi castigat al Doilea Razboi Mondial, nu ai fi fost acleasi om, din nou.

Deci, chiar si cand alegerile personale intra in joc, tot alegi dintr-o anumita categorie – poti sa alegi sa fii poet sau programator de computere, dar numai pentru ca ai fost crescut intr-o lume in care alti oameni au inventat deja poezia si computerul. Asta inseamna ca fie lucru din viata ta – fiecare actiune, alegere, gand, traire interioara, plan pentru viitor, tot ceea ce esti si poti sa devii – este rezultatul a ceea ce au facut alti oameni in trecut.

Acesti oameni au influentat fiecare mica molecula a ta si a lumii in care traiesti. Esti produsul a ceea ce au facut, asa cum si ei au fost produsul a ceea ce a fost inaintea lor. Esti, ca urmare, nu mai mult o persoana cum o frunza nu este un copac. Are mai mult sens sa te gandesti la tine ca parte a unui intreg (unde „intreg” inseamna fiecare persoana care a trait vreodata) decat ca la un individ – beneficiezi de unele lucruri si platesti pentru unele lucruri, fie ca vrei sau nu.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *