Zilele trecute, in weekend, am hotarat sa vad un film bun si aparent nou, pentru ca de cele vechi ma cam saturasem. Pe langa faptul ca este nou aparut in Romania, este si un film foarte apreciat de criticii de film de peste tot si a fost nominalizat chiar si la Premiile Oscar.

De la inceput, actiunea ti se poate parea cam fada, sau mai bine zis lipsa de actiune, pana la urma este o drama, imbinata cu elemente de comedie. Este vorba despre viata unei familii destramate oarecum, in care alcoolul, pastilele si depresia sunt la ordinea zilei. Cei doi membri principali ai familiei, mama si tatal, sunt batrani acum si locuiesc in casa lor de-o viata in care si-au intemeiat o familie si unde si-au crescut copiii.

Sotul, Beverly, un fost poet notoriu, este acum alcoolic si depresiv din cauza sotiei sale, care este dependenta de pastile si droguri tari, care o ajuta sa treaca peste o grea incercare pe care i-a dat-o viata. Femeia se confrunta cu o forma mai rara de cancer, si anume cancer oral, la nivelul gurii, tocmai de aceea isi regaseste linistea si isi alina oarecum durerea in droguri.

Intr-o oarecare zi, femeia se trezeste singura in casa, fiindu-i alaturi doar noua menajera indianca angajata de sotul sau chiar inainte sa dispara. Cuplul are impreuna trei copii, mai exact trei fete: Barbara, Ivy si Karen, toate plecate departe de casa si cu probleme in viata personala.

Cand se afla in cele din urma ca tatal familiei, Beverly, este mort toate fetele se intorc acasa pentru inmormantare, dar aici in loc de regrete si jeluiri la adresa mortii acestuia, vor avea parte de gasirea multor chei pentru diversele secrete pe care le detin fiecare. Acum, fiecare dintre personajele acestui film isi descarca nervii, isi dezvaluie secretele bine tinute ascunse, isi arata frustrarile legate de viata lor personala sau de cum le afecteaza situatia parintilor.

Acest film te va ajuta sa iti dai seama ca indiferent de situatie, odata si-odata toate secretele bine tinute ascunse, toate nelinistile si toate supararile vor iesi la iveala, in sanul familie, dar te va ajuta mai presus sa iti dai seama  ca tocmai acele persoane la care tii cel mai mult si pe care le iubesti ajung sa te dezamageasca cel mai tare.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *