scaunscaun

scaun

Acum 12.000 de ani, stramosii nostri au decis sa renunte la viata nomada pe care o duceau si au hotarat sa se aseze in mici comunitati. In sfarsit au gasit o cale prin care sa cultive plante si sa domesticeasca animalele, si au ajuns la concluzia ca acest lucru era o optiune mult mai buna. Simplu: acestia au realizat ca fuga continua dupa mancare nu era chiar asa grozava, iar din acest motiv si-au dorit sa se stabileasca undeva.

In momentul in care stramosii nostri au inceput sa se stabileasca in comunitati, acestia au pus bazele civilizatiei. In timp, oamenii au devenit din ce in ce mai buni in gasirea unor modalitati de a-si procura hrana, iar acest lucru a determinat aparitia timpului liber. In timpul acestui proces, oamenii au inceput sa aprecieze valoarea timpului liber si bucuria de a se relaxa.

Cu alte cuvinte, oamenii iubesc sa stea degeaba toata ziua. Ne petrecem jumatate din viata stand jos: stam jos atunci cand mergem la munca- indiferent ca mergem cu masina personala sau cu autobuzul. Stam pe scaun o zi intreaga la munca, iar cand ajungem acasa continuam sa facem acelasi lucru, uitandu-ne la TV sau savurand o cafea. Apoi, mergem la somn, ne trezim de dimineata, ne spalam si o luam de la capat.

De ce sa nu stam linistiti si sa ne relaxam pe scaun?

Daca simti ca te relaxezi in felul acesta, n-ai decat sa continui sa procedezi asa. Insa, trebuie sa realizezi ca statul pe scaun toata ziua este impotriva evolutiei umane si ca aceasta actiune chiar te poate ucide.

Studiile au aratat ca, indiferent de exercitiile pe care le facem, statul pe scaun toata ziua poate contribui la o mortalitate prematura, iar oamenii pot suferi de diabet sau chiar de cancer. Exista o multime de dovezi care arata ca statul jos poate avea aceleasi efecte ca si fumatul. Un alt studiu a descoperit ca oamenii care petrec aproximativ sase ore in fata televizorului, sunt mult mai susceptibili de a muri cu cinci ani mai devreme decat cineva care nu se uita la TV.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *