In lumea automobilelor au avut loc multe invotaii in realizarea de masini mai puternice dar care in acelasi timp au motoare mai mici si mai eficiente. Una din companiile care a reusit o astfel de performanta este Mclaren cu modelul lor P1. Masina este una care are de gand sa concureze cu modele precum Lamborghini Veneno sau Ferrari LaFerrari.

Sa trecem la lucrurile cu adevarat importante. In privinta performantelor masina este o adevarata capodopera. Puterea totala dezvoltata de masina este de 903 cai putere. Daca stai sa te gandesti ca motorul masinii este unul de doar 3.8 litri, iti faci o idee despre cat de multa tehnologie ascunde sub capota acest automobil. In comparatie cu Bugatti Veyron care are un motor de 16.4 litri si dezvolta 1001 cai putere, cel de 3.8 litri de la Mclaren este un adevarat copil, dar cu o forta incredibila.

Puterea masini nu este data doar de motorul de 3.8 litri care a fost folosit si in cazul modelului 12C. Motorul in sine dezvolta „doar” 800 de cai putere, restul fiind dezolvtati de motorul electric care vine in sprijinul motorului clasic. Cele doua motoare combinate creeaza o cifra destul de impresionanta cand vine vorba de cuplul dezvoltat de aceasta. Nici mai mult nici mai putin de 1100 Nm la lansare.

Toata aceasta putere este una destul de greu de pus pe sosea, mai ales daca stam si ne gandim ca masina este dotata doar cu tractiune pe spate. Aerodinamica avansata a masinii este singura care tine masina lipita de pamant si apasa rotile din spate cu putere pe sosea pentru a propulsa automobilul pana la o viteza maxima de 349 km/h.

Datorita motorului electric cu care vine insotit motorul clasic, aceasta este capabila sa accelereze de la 0 la 300 de km/h in doar 16.5 secunte. De asemenea intarzierea turbinelor nu este simtita datorita motorului electric.

Pretul pentru aceasta performanta de invidiat este de 1 150 000 de dolari, un adevarat „chilipir”.

De admin

Un comentariu la „Specificatiile modelului P1 de la Mclaren”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *