Calatorie

Calatorie

Aeroporturile fiind atat de ocupate, reducerea personalului ducand la aparitia unor cozi interminabile in aeroporturi si perioada de asteptare la securitate fiind imprevizibila, vechea regula de a ajunge la aeroport cu doua ore inainte ne lasa doar destul timp incat sa cumparam o revista si o mica gustare sau sa ne ducem copiii repede la toaleta. Sa economisesti cateva minute cu diferite activitati poate insemna foarte mult, de aceea am pregatit cateva sfaturi pentru a nu te afla intr-o fuga constanta.

In primul rand, inainte sa pleci de acasa, asigura-te de statutul zborului. Ma gandesc ca acest incidiu este evident si nici nu ar trebui inclus, insa mi-am dat seama ca adesea am uitat sa fac acest lucru important. Vara trecuta, aveam un zbor matinal cu fiul meu, care a fost anulat. Din fericire, am verificat zborul inainte si am aflat despre anulare inainte sa se mai trezeasca cineva din casa. Daca nu as fi verificat de dinainte, cu siguranta in graba de a ajunge la timp, as fi uitat sa ma uit la rezervare si am fi ajuns la aeroport cu toate bagajele, ne-am fi luat „la revedere” de la restul familiei, am fi intrat in terminal, stat la coada si abia atunci am fi descoperit anularea. Deci, verificati statutul zborului.

Inainte sa pleci spre aeroport, pune-ti buletinul, cartea de credit, pasaportul si tichetul de imbarcare intr-o parte accesibila a portofelului sau a gentii. Acest lucru este util din doua motive: in primul rand, facand asta, te asiguri ca nu ai plecat de acasa fara aceste lucruri importante; in al doilea rand, nu pierzi timpul (nici pe al tau, nici pe al altora), cautandu-ti actele de fiecare data cand ai nevoie de ele.

Verifica situatia parcarii de la aeroport in mediul online. Stiind de dinainte unde sa parchezi, care zona este mai libera si cat de departe sunt de terminal te pot scuti de multa agitatie, mai ales cand te plimbi prin parcarea aeroportului incercand sa gasesti un loc liber. Alte aeroporturi ofera acest serviciu prin telefon, asa ca poti oricand sa afli situatia.

In cazul in care nu ai masina sau nu vrei sa o lasi la aeroport, poti apela la companii de transfer de la aeroport si viceversa, precum 365airporttransfers.co.uk, care sunt mai ieftine decat taxiurile si iti stau la dispozitie oricand.

Cand ajungi la aeroport, pregateste-ti documentele … iar. Inainte sa te asezi la coada, asigura-te iar ca ai toate documentele de care ai nevoie. Avandu-le la indemana, in mana, va inseamna ca vei trece mai repede prin aeroport, angajatii vor fi mai ok si persoanele din spatele tau vor aprecia acest lucru si mai mult.

Un alt sfat util il reprezinta cantarirea bagajelor. In cazul in care suspectezi ca bagajul tau ar putea sa fie mult prea greu, cantareste-l inainte sa te asezi la coada si fa cateva schimbari intre ele pentru a le ajuta greutatea. Poti sa faci acest lucru, atat acasa, cat si la aeroport.

 

 

 

De admin