igiena personala

igiena personalaCe cele mai multe ori oamenii au tendinta de a face unele din cele mai comune greseli ce tin de igiena, incat sunt multe obiceiuri pe care oamenii nu le respecta si este indicat sa luam in considerare si urmatoarele elemente menite sa ne ajute sa le evitam pe viitor.

Greseli comune de igiena

Multi dintre noi, fie pur si simplu uita de bunele obiceiuri de igiena, fie sunt prea lenesi pentru a le respecta, in situatia in care pot fi daunatoare pentru corpul nostru. Prin urmare este indicat sa aducem la cunostinta ca astfel de greseli, de fapt, ofera sfaturi bune pentru a fi evitate.

Pornind de la igiena personala, te speli pe dinti de doua ori pe zi? Daca nu, trebuie sa incepi sa o faci de astazi. Curatarea dintilor dupa masa de pranz si cina este o necesitate care va mentine departe cariile si problemele dentare.

Oamenii au obiceiul de a lasa pretutindeni perii, pieptene, prosoape, haine sau chiar sticle de apa. Ideal ar fi sa nu impartasim astfel de obiecte pentru ca se transporta celule moarte sau germeni pe corpul altor persoane prin folosirea lor. Impartirea pieptenului sau a periei de par poate cauza problema caderii parului si a matretii.

Avem obiceiul de a ne spala pe mani inainte si dupa ce mancam si ar fi indicat sa folosim produse de igiena de calitate precum cele de pe www.higiene-lacroix.ro pentru a nu face uz de sapun anti bacterian in speranta de a ucide bacteriile de pe maini. Trebuie sa ne amintim ca sapunurile antibacteriene, daca sunt folosite in mod excesiv, pot distruge celule din corpul nostru. Unele produse de igiena pot lasa pielea uscata si aspra, dand nastere pielii moarte.

Utilizarea parfumurilor, a deodorantelor si a apelor de toaleta este o practica frecvent observata la majoritatea. Aceste antiperspirante pot provoca alergii ale pielii, iar hainele pe care sunt pulverizate acest produse trebuie sa fie spalata in mod zilnic.

In ziua de astazi, a avea unghii lungi este la moda. Desi ele arata bine, nu sunt chiar cea mai buna idee, mai ales cand vine vorba de igiena. Ori de cate ori mancam, unele particule de alimente raman blocate sub unghii, provocand unele infectii de interior pe care nu le depistam decat mult mai tarziu.

Un dus in fiecare zi este cel mai indicat, in maniera in care sa ne simtim curati. Pentru ca intr-o zi normala omul transpira foarte mult, este indicat sa ne eliberam de unele bacterii si particule de praf acumulate din locurile vizitate sau de la oamenii cu care am intrat in contact. Curatarea periodica este o necesitate si nu trebuie sa uitam sa utilizam un prosop putin mai aspru pentru a elimina celulele moarte de pe corp.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *