Am auzit foarte multe persoane care se plang de faptu ca yrmeaza o perioada a sesiunilor. Sigur ca am putea spune ca perioada studentiei este cea mai frumoasa perioada a vietii cu exceptia a sesiunii. Nu este chiar foarte usor sa reusesti sa treci cu bine peste eamene insa nu este nici imposibil sa faci asta.

Se intampla de foarte multe ori sa intalnim tineri care nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a trece cu brio peste perioada examenelor. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos pentru a scapa mai repede de sesiune:

In primul rand, este important sa faci astfel incat sa nu pierzi noptile. Stim ca studentia inseamna distractie si nopti pierdute insa in perioada sesiunii va trebui sa nu mai faci asta. Incearca sa renunti la aceasta idee si sa te abtii cel putin in aceasta perioada, mai dificila.

Incearca sa eviti amanarea oricat de mult iti doresti sa faci asta. Este posibil sa apara tot felul de tentatii si cu siguranta ca vor aparea insa va trebui sa nu amani nimic. In momentul in care vrei sa faci ceva va trebui sa faci si nu sa amani. Daca vei amana te vei trezi ca mergi la examen fara sa stii absolut nimic.

Ai grija sa iti gestionezi timpul corect. Dupa ce faci rost de toate cursurile vei avea un anumit timp in care va trebui sa inveti. Pune datele intr-un calendar si calculeaza astfel incat sa ai un numar de zile de invatat pentu fiecare examen. Daca ai 3 zile pana la examen inseamna ca trebuie sa mimparti cantitatea de invatat egala pentru fiecare zi. Nu lasa mai mult pentru astazi sau pentru maine pentru ca iti va pieri cheful de invatat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *