relatii-sexuale

Unul dintre subiectele tabu se pare ca tine de educatia sexuala in scoli, in asa maniera incat cele mai multe cadre didactice aleg sa nu le vorbeasca copiilor si adolescentilor despre viata sexuala si implicit despre actele sexuale dintre parteneri.

Cei mai multi profesori aleg sa transmita aceasta sarcina catre un personal mai calificat, precum un psiholog sau un asistent medical, pentru ca acestia sunt mai putin rusinosi si sunt mai dezghetati decat ceilalti profesori. Unii dintre adolescenti au nevoie de anumite informatii pentru ca nu sunt destul de maturi sa isi asume responsabilitatea unui contact sexual cu un partener, incat cei mai multi ajung sa devina parinti atunci cand nu isi doresc si nu sunt deloc pregatiti pentru un asemenea rol.

Informatiile pe care le poate furniza un specialist sunt unele dintre cele mai benefice, incat adolescentii pot invata avantajele si dezavantajele unui contact sexual, astfel incat implicarea intr-un asemenea raport nu inseamna doar unplerea unui gol intern sau cautarea unui moment de afectiune, ci reprezinta o contopire de mai multe stari si reactii, sentimente si ganduri.

Adolescentii trebuia sa stie care sunt riscurile unui contact sexual, incat o sarcina nedorita nu este prioritatea nimanui, la fel cum si o boala cu transmitere sexuala nu se incadreaza in planurile lor de viitor. Bolile cu transmitere sexuala necesita un tratament indelungat, si de cele mai multe ori pacientii sunt internati in spitalele cu boli infectioase pentru a primi ingrijirea corespunzatoare.

Ce mai trebuie sa stie adolescentii este ca in urma unor contacte sexuale neprotejate, acestia se pot testa gratuit la Directia de Sanatate Publica a judetelor din care fac parte, astfel incat testele pentru depistarea virusului HIV sunt gratuite si permit o acuratete buna. De asemenea, e bine de stiut ca tinerii pot obtine pilule contraceptive si prezervative in mod gratuit daca pasesc pragul unor cabinete de planificare familiala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *