produse-cosmetice-otravitoare

Comodele noaste cu oglinzi sunt pline, adesa, de lotiuni si „potiuni magice” care, credem noi, ca ne vor ajuta sa deveni mai frumoase. Dar, atunci cand ne hidratam, spalam, exfoliem sau bronzam, folosim produse a caror continut este un adevar mister pentru noi. Insa, oamenii de stiinta avertizeaza ca acestea ar putea fi foarte toxice pentru noi. Iata care sunt produsele de make-up care fac mai mult rau decat bine.

Riscul machiajului

Eyeliner. In ciuda faptului ca ochii nostri sunt foarte sensibili, ii bombardam cu creioane si dermatografe pentru  obtine un look „smokey”. Dar, folosind creion pe linia interioara a ochiului poate contribui la deteriorarea vederii, deoarece acestea contin uleiuri, silicon si produse cerate care pot provoca roseata, infectii bacterieni si vedere incetosata. De asemenea, in urma unui studiu realizat de oamenii de stiinta din America, s-a descoperit ca femeile care folosesc lentile de contact sunt cele mai predispuse la astfel de riscuri.

Rujul. Cele mai multe femei se simt dezbracate daca nu au o pata de culoare pe buze. Insa, unii cercetatori au descoperit ca mai mult de jumatate din rujuri contin urme de plumb si alte metale toxice, cum ar fi cadmiu si aluminiu, care au legatura cu deterioarea sistemului nervos si a altor anomalii. Nu toate aceste ingrediente sunt adaugate in mod direct in rujuri, dar o multime de pigmenti sunt realizati din minerale care contin aceste metale. In timp ce industria cosmeticelor sustine ca, cantitatea de metale din  rujuri este foarte mica, un studiu a descoperit ca femeile care isi reaplica rujul de cateva ori pe zi pot suferi infectii urate.

Creme de fata. O substanta chimica numita methylisothiazolinone, sau MI, care este utilizata, de obicei, in compozitia cremelor de fata, a devenit o sursa majora de alergii. Doctorul Nick Lowe de la asociatia de dermatologi din Marea Britanie, sustine ca „aceasta substanta a fost introdusa acum cativa ani in urma, pentru a inlocui conservantii numiti prabeni. Insa, MI inseamna un risc mult mai mare de a cauza reactii alergice in cazul oamenilor cu piele sensibila, de obicei manifestandu-se prin mancarimi sau roseata, care pot arata ca eczeme acute. Chiar data folosesti aceste creme de ani de zile, exista posibilitatea de a avea brusc o reactie. De aceea este foarte important ca oamenii sa citeasca lista de ingrediente a produselor cosmetice”.

De admin