Unghii lungiUnghii lungi
Unghii lungi
Unghii lungi

Mitul:

Acest mit bizar este atat de intalnit incat antreprenorii de pompe funebre si Google sunt bombardati cu intrebarea asta. Este si una care este greu de verificat personal, pentru ca avem obiceiul acesta ciudat de a ascunde corpurile sub pamant unde nu le putem verifica periodic fara sa ne considere lumea niste ciudati. Dar daca ai scoate un cadavru din pamant dupa ce a stata acolo destul timp incat sa intervina descompunerea serioasa, te-ai astepta sa arate ca personajul principal din „Povestiri din cripta”.

Adica cu par lung, asimetric si unghii galbene mai lungi decat ar trebui. Asta, pentru ca printr-un ciudat truc al biologiei, se pare ca parul si unghiile ar trebui sa mai creasca o perioada dupa ce ai murit. E ca si cum nu ar putea sa accepte ca ai murit sau ceva, ca tipul ala care mai continua sa vina la serviciu la o luna dupa ce a fost concediat.

Adevarul:

Raspunsul scurt este ca nu, nu continua sa creasca. La fel ca orice altceva din corpul tau, parul si unghiile au nevoie de o rezerva constanta de nutrienti pentru a creste, oxigen si sange, trei lucruri care nu mai sunt disponibile intr-un cadavru.

Ideea aceasta a devenit „adevar” inca de pe vremea Primului Razboi Mondial, in care intr-o replica din romanul „Pe Frontul de Vest, nimic nou” de Erich Maria Remarque se spunea: „Ma surprinde ca aceste unghii vor continua sa creasca […] la mult timp dupa ce Kemmerich inceteaza sa mai respire.” Fiti siguri, insa, ca unghiile lui Kemmerich au ramas dupa cum erau initial, chiar daca ceva mai cangrenoase.

Cel mai probabil, acest mit a aparut ca urmare a faptului a dupa moarte, corpul incepe sa se usuce si sa se ofileasca, iar pielea se retrage din zona unghiilor si a parului in asa fel incat par mai lungi, cand, de fapt, corpul doar se micsoreaza. Oamenii care au observat asta probabil ca au crezut ca parul si unghiile continua sa creasca – dupa ce au incetat sa tipe ca sunt vampiri in zona, probabil.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *