orasul-padure

Arhitectul danez Raimond de Hullu se afla in cautarea unei locatii pentru a-si construi ultimul sau concept- unul care sa se potriveasca perfect cu mediul inconjurator si care sa para a fi scos din natura, fara insa a fi un loc izolat. Astfel, arhitectul danez isi doreste sa creeze un oras-padure care sa fie lipsit de prezenta masinilor.

In acest sens, casele vor fi inspirate din cele mai complete structuri ale naturii- arborii. De Hullu este de parere ca cel mai sustenabil design ar trebui sa includa verde atat in functionalitate cat si in aspectul orasului. De aceea, designul orasului include reciclare de lemn si structuri organice si, de asemenea, va include si peretii vii si acoperisuri verzi, astfel incat sa nu exista nicio piedica in evolutia ecosistemului. Planurile lui de Hullu includ si tratarea apei pentru a crea o comunitate care sa asigure conditiile minime de trai.

Comunitatea ecologica

Motivul principal al poluarii aerului din orasele mari consta in arderea ineficienta benzinei si a altor hidrocarburi, iar din aceasta cauza orasul lui de Hullu este lipsit de circulatia masinilor, astfel incat toata lumea poate respira aerul curat. Intr-un interviu, arhitectul sustine ca, „casele sunt amestecate printre copaci, toate unite intr-un aspect <organic> si compact. Parcarea se afla la marginea orasului, departe de comunitate. Printr-o plimbare scurta si incantatoare de-a lungul parcului, oamenii pot ajunge linistiti la casele lor.” Aceasta idee a luat nastere din cauza ca milioane de americani sufera de boli respiratorii, ca urmare a unui trai intr-un mediu toxic si poluant.

Iar, in timp ce isi doreste sa construiasca cel mai linistit si mai curat oras in lume, de Hullu intentioneaza sa realizeze un plan accesibil pentru toata lumea. Aceasta idee a luat nastere pentru prima data in urma cu cateva decenii, in 1970 in Alabama, si reprezenta o ferma de 2050 de hectare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *