New Orleans
New Orleans

Aspen

Orasul Aspen este un oras-statiune aflat in Colorado, SUA, la poalele muntelui Aspen. Intemeiat ca oras minier si numit dupa abundenta de plopi din zona (engl. aspen = ro. plop), acum orasul este o statiune turistica de ski. Cele mai scumpe imobiliare din SUA se afla aici: in martie 2011, cea mai ieftina locuinta, o rulota, se vindea cu 559.000 dolari. Datorita preturilor ridicate, statiunea este in general vizitata de oameni de afaceri, politicieni si vedete.

New Orleans

New Orleans este cel mai mare oras si zona metropolitana din statul american Louisiana, precum si un port foarte important. Zona metropolitana a orasului are o populatie de 1.235.700, fiind al 46-lea cel mai populat oras din SUA. Orasul si-a primit numele dupa Philippe d’Orléans, Duke of Orléans, regentul Frantei si este cunoscut pentru arhitectura creola de origine franceza distincta, precum si datorita multiculturalitatii sale. New Orleans este faimos si pentru bucatarie, muzica (fiind locul de nastere al jazz-ului) si al festivalelor anuale, precum Mardi Gras.

Bodie

Bodie este un oras fantoma, aflat de est de lantul muntos Sierra Nevada, in California, SUA, la aproximativ 120 km de Lacul Tahoe. Face parte din lista monumentelor istorice americane, apartinand National Historic Landmark din 1962. Anual, primeste in jur de 200.000 vizitatori. Acesta a fost intemeiat in 1859 ca oras minier, dupa ce a fost descoperit putin aur in zona. Orasul a inflorit brusc in 1876, cand rezerve mai mari au fost descoperite, cautatorii de aur stabilindu-si aici resedinta – in 1879, Bodie avea in jur de 7000 locuitori, fiind unul din cele mai populate orase, de atunci, ale Californiei. Populatia a inceput sa scada in 1880, cand in comunitatile invecinate s-au descoperit rezerve de aur si argint. De-a lungul anilor, minele au inceput sa fie inchise, profiturile fiind prea mici. In 1917, gara a fost abandonata. In 1942, minele localitatii au fost inchise in urma intrarii SUA in al Doilea Razboi Mondial. La acea vreme, Bodie mai avea 90 de locuitori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *