suicid

O celebritate sau o figura publica care decide sa se sinucida pare sa atraga atentia nationala, ceea ce duce ca majoritatea oamenilor sa discute despre importanta si intelegerea bolilor mintale si ce masuri trebuie luate pentru ca aceste boli sa fie combatute. De exemplu, cand Robin Williams a murit in mod tragic, fanii sai nu numai ca au fost devastati, dar au luat o serie de masuri asupra luptei impotriva bolilor mintale. Dar, ce inseamna aceasta miscare pentru cei care intr-adevar au probleme psihice? Sinuciderile din randul celebritatilor pot avea un impact asupra oamenilor de rand?

Analiza SuicideWatch

Oamenii de stiinta de la Institutul Tehnologic din Georgia incearca sa scoata in evidenta faptul ca lucrurile chiar asa se petrec. Examinand forum-ul Reddit- „SuicideWatch”, oamenii de stiinta au analizat in ce mod conversatiile celor care dau sfaturi schimba viata unui sinucigas, dar si ce impact are sinuciderea unei celebritati asupra oamenilor de rand. Acestia au descoperit ca, de cele mai multe ori dupa ce o celebritate moare, post-urile fanilor devin caracterizate de furie si anxietate.

Acestia au descoperit ca post-urile de dupa sinuciderea unor celebritati sunt acoperite de mesaje concentrate asupra utilizarii pronumelui „eu”, in timp ce exista si post-uri care raman destul de ferme in ceea ce priveste actiunea de sinucidere. De exemplu, postarile unor utilizatori de retele sociale ar fi sunat cam asa „Am nevoie de ajutor… Sunt pe marginea prapastiei”- inainte ca o celebritate sa se sinucida, iar dupa ce o vedeta a facut aceasta actiune, post-urile au avut tendinta sa sune in felul urmator: „Voi termina totul saptamana asta”.

Oamenii au tendinta de a se concentra asupra acestui subiect mai tare dupa ce o celebritate comite suicidul, astfel ca ajung sa vorbeasca mai putin despre alti oameni. Postarile despre familie si prieteni se transforma in mesaje la adresa personala, doar ca sunt pline de tristete.

De asemenea, cercetatorii sustin ca aceasta analiza ofera echipei informatii pretioase privind modul in care pot ajuta persoanele vulnerabile si sensibile. Astfel, oamenii de stiinta isi doresc sa dezvolte un algoritm de calcul care sa evalueze riscul catre sinucidere a unui utilizator de Internet.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *