
Nascuta in Anglia si casatorita cu un aristocrat francez, Anna Maria Helena, Contesa de Noaille (1826 – 1908), era o femeie puternica plina de convingeri extraordinare, exact ca Olivia Steer. Tot ca Olivia Steer, credea ca vaccinurile nu ar trebui aplicate si ca inhalarea unor cantitati mari de vanturi de vaca era secretul longetivitatii.
Da, exact ca Olivia Steer, de Noille era convinsa ca inhalarea unei doze zilnice de metan proaspat din fundul unei vacute ii va aduce o existenta lunga si sanatoasa. De aceea, avea o cireada de vacute langa geamul dormitorului ei pentru a se asigura ca va beneficia complet de … puterea gazelor. De asemenea, dormea cu veverite moarte legate in jurul capului pentru a preveni aparitia ridurilor, folosea cepi pe clanta pentru a lupta contra infectiilor si considera ca atunci cand frunzele cad (mai ales din stejari, despre care credea ca Anglia are prea multi), climatul nu mai era sanatos, asa ca pleca din Anglia pana venea primavara. Pana la moartea ei, de Noaille a avut grija de un orfelinat pentru fiicele clerului. Un set de reguli acompania banii, inclusiv bautul a mult lapte, folosirea frenologiei pentru a asigura „un suflet ferm si constient”, precum si interzicerea predatului matematicii fetelor de sub zece ani.
De Noaille a crescut in ciudatenie cand, aflandu-se intr-un salon parizian, i-a placut foarte mult un tablou de Ernest Hebert. Cand a descoperit ca baronul Rotschild il cumparase deja, a facut urmatorul lucru normal: a cumparat modelul. Maria Pasqua, in varsta de sapte ani, a fost cumparata de la tatal ei pentru doi doua pungi de aur si cu promisiunea ca va fi crescuta in spiritul catolic si tratata egal, fiind un lucru frumos cerut de parintele tau cand te vinde unei straine.
De Noaille si-a tinut promisiunea, desi Maria nu a avut cea mai conventionala copilarie, chiar si pentru o victima a traficului de oameni. Tinuta in haine grecesti (imbracamintea stramta era mortala, potrivit lui Noaille) si permitandu-i-se sa bea lapte doar de la vacile alese personal de Noaille (copiii crescuti cu lapte aveau sanse mai mici sa fie alcoolici, se pare), Maria a primit totusi o educatie si un standard de viata care erau superioare nivelului pe care i l-ar fi putut oferi parintii ei.