Foarte greu vom reusi sa gasim o perosana care este multumita felul in care arata. De regula, oamenii indeosebi femeile nu sunt deloc multumite atunci cand vine vorba despre felul in care arata. Femeile isi doresc sa fie cat mai slabe si sa arate cat mai bine si indiferent daca au sau nu nevoie ele solicita o dieta prin care si-ar dori sa scape de cateva kilograme pe care le considera in plus.

De foarte multe ori, oamenii tin diferite diete iar acestea nu dau un rezultat. Motivul? Se pare ca foarte multe persoane nu realizeaza ca fac anumite greseli care determina o proasta functionare a organismului si astfel este greu, apropae imposibil sa reusim sa scapam de kilograme. Iata greselile cele mai frecvente:

Pofta

De regula, oamenii care au mai multe kilograme in plus, le au din cauza faptului ca mananca cu foarte multa pofta. Fiindu-ne pofta de anumite lucruri ajungem sa mancam foarte repede si astfel sa acumulam mai multe kilgorame in plus.

Desfaci o tableta de ciocolata si nu te opresti pana cand din ea nu mai ramane decat staniolul. Dar, daca stai sa te gandesti de ce nu reusesti nicicum sa spui „stop” dupa primele bucatele, nu reusesti sa iti dai seama care este motivul din spatele actiunilor tale impulsive, fapt care face gestionarea situatiei cu atat mai dificila.

Ce poti sa faci in acest caz? Tine un jurnal in care sa iti notezi emotiile corelate acestei pofte – poate ca mananci ciocolata cand esti stresata, suparata, nervoasa, trista, plictisita, anxioasa etc. In scurt timp, vei descoperi un tipar (si, deci, o cauza) si iti va fi astfel mai usor sa gasesti o abordare prin care sa iti controlezi eficient poftele alimentare.

Ei bine, pofta este principala responsabila de acumularea kilogramelor in plus. este important sa mancam incet si cu calm astfel incat sa reusim sa ajutam organismul sa digere in mod corespunzator.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *