Windows 10

Chiar de la momentul lansarii ultimului Windows- Windows 10- popularitate acestuia a continuat sa creasca in randul consumatorilor de tehnologie. Dar, se pare ca Microsoft nu este multumit cu aceste rezultate si isi doreste chiar si mai mult decat atat, iar din aceasta cauza, anul 2016 nu va mai fi caracterizat de nicio lansare a unui sistem de operare.

De asemenea, cei de la Microsoft au anuntat recent ca utilizatorii inca mai pot cumpara PC-uri si laptop-uri preinstalate cu Windows 7 pana la sfarsitul anului urmator, moment in care se vor implini sapte ani de la lansarea acestei versiuni de Windows. Aceasta miscare este o incercare a celor de la Microsoft de a creste numarul de utilizatori.

In alta ordine de idei, in decursul lunii octombrie a acestui an, Windows 10 a atins valoarea de 7.94% din piata- valoare finala in care s-au luat in calcul numai computerele instalate cu sisteme de operare Microsoft Windows. Cu o luna inainte de acest moment, in septembrie 2015, aceasta valoare era de 5%, reusind sa depaseasca popularitatea inregistrata de Windows 8. Cu toate acestea, Microsoft isi doreste sa bata propriul record inregistrat cu ajutorul sistemului de operare Microsoft XP, care a ajutat compania sa isi creasca veniturile cu 11.6%.

Specialistii sustin ca Microsoft urmeaza un fel de ciclu Windows, in care o versiune lansata este buna, una mai proasta si tot asa. De exemplu, Windows 7 a fost un sistem de operare foarte bun cu eficienta mai buna decat versiunea din urma; Windows 8 mai slab, urmand ca Windows 10 sa fie o versiune mai buna a celor dde la Microsoft.

Windows 10 preinstalat pe toate PC-urile

Incepand cu anul viitor, Windows 10 va fi sistemul de operare care va veni preinstalat pe toate computerele, asa ca daca iti doresti un alt sistem de operare a celor de la Microsoft ai face vine sa iti cumperi acum si sa nu mai pierzi timpul. Microsoft a declarat ca isi doreste sa incheie comercializarea de Windows cu licenta pentru versiunile 7 si 8.1, obligand practic toate companiile mari sa isi instaleze Windows 10.

Ei bine, dintr-un punct de vedere mai subiectiv, campania rulata de cei de la Microsoft este putin cam agresiva, fiind o metoda de promovare toxica. Dragoste cu forta nu se poate, sau…? Stie Microsoft ce iubesc utilizatorii mai tare?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *