Cu siguranta indiferent in ce tara ne-am gandi sa mergem, cu siguranta vom gasi cele mai frumoase locuri. Spun acest lucru pentru ca fiecare tara este diferita prin specific, populatie, oameni si alte lucruri. Este normal ca fiecare tara sa fie unica prin felul ei de a fi si este foarte important sa apreciem lucrurile cu adevarat importante din aceste locuri.

In urmatorul articol, vom discuta cateva lucruri referitoare la istoria orasului St. Petersburg. St. Petersburg este un oras extrem de frumos si care are foarte multe de oferit. Important este sa ne bucuram de fiecare lucru, monument si de fiecare lucru pe care il poate ascunde un astfel de oras.

St. Petersburg este un oras de data recenta. La inceputul actualului mileniu, a sarbatorit cu mare fast 300 de ani de la fondarea sa, petrecuta in 1703. Iar orasul continua sa-l venereze pe tarul Petru cel Mare, ctitorul… In istoria sa, Rusia a avut parte de trei oameni care i-au schimbat destinul – cneazul Vladimir, cneazul care a decis crestinarea rusilor si dupa casatoria cu printesa Ana, sora imparatului bizantin Vasile II Bulgaroctonul, a fondat primul mare stat rus cu capitala la Kiev, Petru cel Mare care a hotarat ca Rusia sa se catapulteze dintr-un feudalism pseudo-asiatic datorat obiceiurilor aduse de fostii suzerani ai rusilor, si anume tatarii, si Lenin care a decapitat intreaga societate construita de-a lungul secolului, construind o societate noua si cu putine legaturi cu trecutul… cel putin la nivelul vietii de zi cu zi.

Ei bine, Petru cel Mare a avut o viata tumultuoasa, dar plina. A ajuns co-tar impreuna cu fratele sau vitreg Ivan ai V-lea sub supravegherea surorii sale Sofia. A reusit sa scape de amandoi, dar intre timp a calatorit ani de zile prin Occident unde, pasionat fiind de tehnica, a incercat sa invete cat mai mult. Este legendar faptul ca s-a angajat ca simplu muncitor la un santier de constructii de nave din Olanda pentru a invata cum se fac navele…

De admin