Inca din primele sale zile de viata copilul simte cine ii este aproape si simte in compania cui se simte bine si cine il face sa isi indeplineasca nevoile. Un studiu efectuat recent tinerelor mamici cu bebelusi a scos la iveala faptul ca acestia isi exprima nevoile intr-un mod aparte si de cele mai multe ori ne fac sa ne dam seama de aceste nevoi. Fie plang cand le este foame sau vor schimbati, fie sunt nervosi cand sunt somnorosi sau au nevoie de un alt mediu decat cel al casei.

Cu totii ne facem griji daca sa scoatem copilul afara cand vremea este mai rece sau mai calda si ne gandim tot timpul daca este pentru binele sau. Cele mai multe femei au spus ca nu exista zi in care sa nu isi scoata pruncul la plimbare, pentru ca in felul acesta va fi mult mai linistit pe timpul noptii si va dormi mai bine, motiv pentru care si ele vor fi mai linistite.

plimbare bebelusi
plimbare bebelusi

Interactiunea copilului cu mediul de afara are efecte benefice in primul rand pentru sanatatea acestuia. Astfel, alimentarea cu aer si implicit cu oxigen ii va dezvolta mai bine simturile si il va ajuta la formarea unei respiratii potrivite climatului, ii va reda calmul si relaxarea. Iar atunci cand iesim cu bebelusul la plimbare intr-un parc se va crea o interactiune si cu ceilalti copii, ii va auzi si pe acestia, desi perceptiile lor inca nu sunt dezvoltate si nu pot intelege exact ce se intampla in jurul lor, dar simplul salut cu o alta mamica si copilul ei, il va face pe micut sa se exteriorizeze si sa isi invinga timiditatea.

Astfel, plimbarile intaresc sistemul imunitar al bebelusului si il ajuta sa lupte impotriva diversilor virusi, iar aerul si lumina soarelui sunt factori esentiali in dezvoltarea si buna functionare a organismului bebelusului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *