Instalatie gaze naturaleInstalatie gaze naturale

Instalatie gaze naturale

Informatii despre instalatia de utilizare a gazelor naturale

Aceasta incepe de la postul de reglare si continua pana spre cosul care are ca rol evacuarea gazelor arse. Instalatia trebuie verificata pe tot tronsonul ei – partea exterioara, coloana comuna care se gaseste pe toata casa scarii (acest lucru este valabil doar in cazul in acelor apartamente care au o instalatie separata pe un contor individual) si instalatia comuna asociatiei de proprietari care traverseaza apartamentele care sunt contorizate separarat.

Verificarea si revizia instalatiei

Clientul are raspunderea sa se ocupe de verificarea si revizia instalatiei de utilizare, aceasta fiind obligatorie. Aceasta se presteaza in cazul clientilor casnici si noncasnici ai categoriilor B1, B2 si Asociatiilor de Proprietari, verificarea realizandu-se la maximum doi ani, in timp ce o revizie are loc la o perioada de maximum zece. Chiar daca nu au trecut anii respectivi, revizia devine obligatorie daca instalatia nu a mai fost folosita timp de mai mult de sase luni sau dupa oricare accident care ar fi putut sa o afecteze.

Pentru o verificare instalatie gaze naturale se poate apela, desigur, la variate firme, deoarece, sa fim seriosi, nu numai ca nu dispunem de timpul necesar pentru a face aceste operatiuni, dar, nici nu ne pricepem.

Companiile respective adesea mai ofera si alte servicii, precum montarea alarmei duale de monoxid de carbon si gaz metan. Aceasta alarma de detectare a CO si CH4 este foarte utila, chiar daca avem tendinta sa ne gandim ca nu am avea nevoie de ea neaparat. Alarma respectiva este necesara in cazul persoanelor care au in locuinta o centrala termica, soba, semineu ori alte echipamente care ard combustibilul pentru a functiona. Monoxidul de carbon ne poate afecta pe toti, insa cel mai des sunt expusi copiii, batranii, femeile gravide si persoanele care au probleme respiratorii ori cardiace.

Alarma aceasta este folosita in zonele de locuit, putand sa detecteze foarte usor atat monoxidul de carbon care apare din oricare sursa de combustie, cat si posibilele scapari de gaza naturale. Desi scurgerile de gaze naturale sunt destul de rar intalnite, consecintele acestora sunt foarte grave, putand fi adesea mortale. In astfel de cazuri, un detector de gaz poate sa aiba o importanta deosebite in protejarea vietilor omenesti.

Monoxidul de carbon, cunoscut si drept CO, este un gaz incolor, inodor si neiritant. Acesta a fost clasificat drept gaz chimic asfixiant, actiunea sa toxica reprezentand rezultatul direct al hipoxiei care este produsa de catre expunere.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *