Adolescentii sunt dificili si foarte greu de inteles. De foarte multe ori ne dorim sa fim parinti modeli insa nu reusim acest lucru pentru ca intre noi si copilul nostru nu este tocmai cea mai buna relatie. Foarte multi parinti si-ar dori sa fie considerati cei mai buni parinti insa nu fac nimic pentru acest lucru. Iata cum trebuie sa iti imbunatatesti relatia cu copilul adolescent.

Fii aproape de el chiar daca nu te vrea. Incearca sa comunici cu el pentru ca, dupa cum stii, este foarte important sa comunici in orice relatie. Vorbeste deschis si fa-l sa aiba incredere in tine. Explica-i ca ii poti da cele mai bune sfaturi si comporta-te ca si cum ar fi un adult pentru  ca asta isi doreste un copil adolescent.\Adolescentul dumneavoastra va poate rani sentimentele daca, intr-un fel sau altul, pare sa va respinga. Aceasta evolutie poate fi o parte naturala a procesului sau de maturizare; pe masura ce adolescentii invata sa fie pe picioarele lor si sa-si dezvolte increderea in propriile decizii, parintii pot avea sentimentul ca sunt respinsi. Iar uneori parintii se imbufneaza sau se confrunta cu sentimentul ca sunt inutili. Dar chiar daca aveti sentimentele ranite, trebuie sa mentineti deschiderea catre comunicarea cu copiii.

Apoi, este foarte important sa fii pe aproape oricand are nevoie de sustinere copilul tau. Doar prin aceatsa modalitate vei reusi sa creezi o relatie de prietenie intre tine si el .

Apoi, trebuie sa ai incredere in tine si in intuitia ta. Ati avut incredere in intuitie cand copilul era mic. Mai tineti minte ce discutie ati purtat cu medicul cand stiati micutul are o infectie la ureche desi la consultatie medicul nu era de parerea dumneavoastra?

Asadar, trebuie sa aveti incredere in copil si de aceasta data si cu siguranta veti avea o relatie frumaosa cu copilul dvs.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *