Tehnologia s-a schimbat de-a lungul timpului, asa cum si oamenii, societatea, au facut-o. Pentru a tine pasul cu noile generatii, si aparatura s-a schimbat, s-a modificat, intocmai pentru a multumi gusturile fiecarui om in parte.

Cu toate inovatiile insa care au aparut si sunt utilizate peste tot, telefoane si diverse alte accesorii, nu putem spune ca exista niste asemenea tehnologii care sa fie special gandite si concepute pentru a ne salva vietile in caz de pericol.

In afara cazurilor in care James Bond, personajul principal din filmele cu acelasi nume, a fost salvat si s-a protejat impotriva diverselor atacuri din partea celor rauvoitori, nu mai exista alte situatii reale in care anumite produse tehnologice sa fie concepute si create special pentru asemenea intrebuintari.

Cu toate astea, fara ca proprietatile lor sa fie create in mod deosebit pentru asta, multe telefoane moderne au salvat viata proprietarilor sai, cu riscul insa ca ele insele sa fi fost distruse in mare parte sau definitv.

Un asemenea caz s-a intamplat recent si in Statele Unite ale Americii, unde viata unui politist a fost salvata de catre telefonul sau Lumia 520. S-ar parea ca vorbim aici ca despre o fiinta umana, insa adevarul este ca uneori tehnologia ne poate fi de folos nu numai din punct de vedere al proprietatilor aparente ale acesteia.

In legatura cu cazul despre care vorbeam, politistul aflat in afara programului a fost salvat de  glontul menit sa-l incetineasca, sa-l doboare, atunci cand glontul a lovit ecranul telefonului Nokia Lumia 520 aflat in buzunarul de la spate al politistului, in loc sa-l loveasca pe el.

Telefonul era tinut de catre organul legii in buzunarul din spate al pantalonilor, atunci cand acesta a vrut sa opreasca un jaf ce tocmai se desfasura in plina strada. In acest context, doua gloante au fost adresate politistului, doar unul insa l-a nimerit in telefon, celalalt ratandu-si tinta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *