f1

Cu totii am urmarit cel putin o singura data o cursa de Formula 1. Putin dintre noi stim insa eforturile la care sunt supusi pilotii de F1 intr-o astfel de cursa. Ai putea spune ca acestia sunt printre cei mai lenesi oameni din lume, la prima vedere tot ce fac acetia e sa stea intinsi intr-o masina si sa conduca. Simplu la prima vedere, dar totul e total diferit si realitatea este ca pilotii de F1 sunt printre cei mai buni atleti din lume.

Pe parcursul unei curse de F1 pilotii pot pierde pana la 3 kg din greutatea lor corporala doar prin transpiratie. Asta doar in o ora si jumatate, durata medie a unei curse de F1. De aceea este foarte important pentru piloti sa intretina exercitii fizice care sa ii poata ajuta sa reziste pe parcursul cursei.

Exercitiile facute de pilotii de F1 au in vedere toate partile corpului. Printre cele mai importante parti ale corpului antrenate regasim:

Inima

Formula 1 este un sport care pune foarte mare accent pe rezistenta. Unii spun ca Formula 1 este un sport la fel de solicitant precum maratonul. Pilotii nu au timp sa se odihneasca, timp de o ora si jumatate acestia trebuie sa functioneze la capacitati maxime. Un singur moment de relaxare sau neatentie poate fi urmat de un accident cumplit. Pilotii intretin exercitii de alergare si ciclism pentru a intretine un ritm cardiac alert pe perioade indelungate de timp. Pe parcursul curse inima unui pilot bate in medie de 160 de ori pe minut.

Bratele

Pentru un pilot de F1, este important sa aiba brate puternice. Muschiul acestora trebuie sa fie suficient de puternic pentru a rezista fortelor G, dar nu foarte mari pentru a suferi sub propria lor greutate. Exercitiile facute de piloti in acest sens presupun tinere unor greutati de 3 KG cu mainile intinse pentru minute intregi, simuland un volan.

De admin

Un comentariu la „Formula 1: sportul complet”
  1. Scuze, imi pare rau pt ce ti s-a intamplat, dar e de tot rasul fatpul ca 6 soferi nu s-au gandit ca mergand trenulet, la vale, pe o linie dreapta, pe care din experienta proprie pot sa spun ca se pot atinge lejer 80 km/h in partea in care s-a produs accidentul, exista o mare posibilitate ca in cazul in care unul dintre ei va pune frana, ceilalti nu vor mai avea timp suficient sa franeze. Noroc ca probabil viteza era destul de mica, altfel rezultatele ar fi fost mult mai spectaculoase.Oricum, am fost mirat ca nu l-am vazut in gramada si pe un alt smecher care cobora tot din Poiana si facea depasiri din scurt cam peste tot: curbe, linie continua, etc. Chiar ma intrebam in timp ce m-a depasit daca o sa mai ajunga acasa in seara aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *