greseli-in film

Nimeni nu e perfect, iar acest lucru se potriveste si in cazul producatorilor de filme. A face un film inseamna asumarea unor sacini complexe si dificile, astfel ca filmele necesita lucruri diferite, in functie de natura acestora. Acest lucru conduce la nasterea unor probleme. Dincolo de regizori, actori, scriitori si producatori, exista si oamenii care se ocupa de sunete, asistenti de productie, cei care se ocupa de efectele speciale si lista poate continua.

Bineinteles, greselile din filme sunt parte a acestui „scenariu”, asa ca nu prea exista filme unde sa nu gasesti nicio eroare. Insa, una din cele mai frumoase capodopere din lumea cinematografica este si Harry Potter, dar care nu a scapat de greselile inevitabile, asa ca devine interesant sa enumeram care sunt cele mai evidente dintre acestea.

Greseli in Harry Potter

Misterul lumanarilor care plutesc. Firele si cablurile sunt adesea folosite in filme. Acestea sunt utilizate atunci cand producatorii isi doresc ca unele lucruri sa para a levita, sau chiar si atunci cand actorii apar zburand. Bineinteles, aceasta este o metoda utila, insa nu trebuie sa se uite un lucru: sa se stearga cablurile din montaj. „Vrajitorii” digitali pot sterge mai multe greseli si pot schimba mai multe lucruri in post-productie. Ei bine, atunci cand cablurile raman in scena, nu ne mai ramane niciun mister… e ca si cum am urma ceea ce se intampla in back-stage. Niciun mister. Niciun lumanare care leviteaza. Nicio magie.

Probabil ca personajul interpretat de Emma Watson- Hermoine- cunoaste vreun secret ceva care face ca parul sau sa isi schimbe stilul de la o secunda la alta, fara niciun efort. In aceeasi scena a filmului, parul lui Hermoine apare odata a fi incretit, iar imediat dupa este drept. Nu e de mirare ca un film de nivelul lui Harry Potter are angajati mai multi hairstylisti care sa se asigure ca aspectul actorilor e perfect. Poate ca exista si un hairstylist magician care se ingrijeste de coafura actorilor in numai cateva secunde…

Un cameraman intra in scena- O scena trebuie sa fie filmata din mai multe unghiuri, astfel incat sa existe mai multe sanse de prelucrare a unei scene. In mod normal, producatorii trebuie sa se asigure ca nu filmeaza camerele de filmat. Chiar daca o scena este filmata din mai multe unghiuri, directorul si producatorii trebuie sa se asigure ca totul iese asa cum trebuie. Acest lucru inseamna ajustarea unghiurilor, astfel incat publicul sa vada numai ceea ce se doreste. Acest lucru nu s-a intamplat si in cazul Harry Potter and the Chamber of Secrets, fiind descrisa a fi o greseala foarte mare in cazul unui film de acest calibru. Cu toate acestea, s-a petrecut si un cameraman apare in scena.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *