joan-barnett-02joan-barnett-02

joan-barnett-02

Ce e naspa legat de vacante este ca trebuie sa se termine la un moment dat. De aceea multe companii au reguli contra invoirii pe caz de boala imediat dupa ce vacanta ti s-a terminat: dorinta de a-ti extinde loisirul pentru inca vreo cateva zile este prea puternica. Asa ca majoritatea oamenilor se intorc la birou. O angajata a unei scoli din New York, Joan Barnett, nu e orice om. Pentru a mai primi niste timp liber in timpul vacantei de primavara, i-a spus angajatorului ca fiica ei a murit in Costa Rica si trebuie sa mearga la inmormantare. Si, daca nu observi deja ce e infiorator in legatura cu asta, stai sa vezi cat de departe a mers pentru a reusi.

Pentru a putea dovedi acest lucru, a trebuit sa trimita prin fax certificatul de deces al fiicei ei inexistente, Xinia Daley Herman, fiind necesar pentru documentatia scolii (ceea ce ne face sa credem ca au mai avut angajati care au mai tras teapta cu rude moarte inainte). Asa ca a facut unul. Acum mai trebuia sa sune la scoala, jucandu-si rolul, pentru a explica situatia, si prin rol inteleg ca si-a facut una dintre fiicele adevarate sa sune.

Da, una dintre fiicele lui Barnett, la comanda mamei sale, a sunat la scoala pentru a anunta ca „sora” ei a murit de infarct pe cand se afla in Costa Rica, toata faza fiind precedata, probabil, de una dintre cele mai ciudate conversatii dintre mama si fiica. Barnett si-a pus o alta fiica sa sune la scoala iar, mai tarziu, pentru a raporta moartea, oferindu-i veridicitate.

Planul ei a functionat iar Barnett a petrecut doua saptamani si jumatate in Costa Rica, relaxandu-se, fara ca seful ei sa stie. Asta pana cand un oficial al scolii, cu ochii lui Columbo, a observat ca certificatul de nastere folosit de Barnett avea un font diferit fata de cele utilizate in mod normal. Descoperirea a dus la mai multe investigatii, descoperindu-se ca Barnett plecase in Costa Rica cu trei saptamani inainte de data declarata pentru decesul fiicei. De asemenea, guverntul din Costa Rica i-a ajutat, anuntand scoala ca numerele de identificare de pe certificat corespundeau cu cele ale unui barbat care a murit in 2005.

Prinsa cu minciunea, Barnett a facut ce ar fi facut oricare elev al ei – a falsificat alt certificat de deces, schimband data pentru a se potrivi cu povestea ei. Femeia a fost concediata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *