A inceput sa fie frig afara si deja putem sa ne gandim la frig sau la gerul care va fi afara. Daca tot a trecut vara nu mai putem sa stam la plaja sau la piscina sa ne relaxam si bineinteles ca vom merge la munte sau in locurile special amenajate pentru a ne relaxa sau sa ne bucuram de minunatele sporturi de iarna.

Nu trebuie sa fim foarte pasionati de ski sau de alte sporturi de iarna pentru ca simplul fapt ca putem sa folosim un ceolofan sau o sanie ne incanta.

Cele mai populare sporturi de care ne bucuram iarna sunt ski-ul alpin, saniusul, snowboard-ul, bobul, patinajul sau sariturile cu skiuri. Este foarte atractiv insa multe sporturi pot devenie de-a dreptul periculoase daca nu ne protejam asa cum trebuie.

Pentru a putea practica astfel de sporturi de iarna trebuie sa fiti cat mai sanatosi din punct de vedere fizic si pshihic si mai apoi aveti nevoie numaidecat de un echipament adecvat. De foarte multe ori consideram ca nu este atat de periculos un astfel de sport insa este obligatoriu ca echipamentele de protectie sa fie bune. Casca, manusile sau aparatoarele trebuie sa fie de foarte mare calitate.

De asemenea, persoanele care practica astfel de sporturi trebuie sa fie foarte echilibrate, sa aiba viteza de reactie si de executie, momerie vizuala pentru a aprecia suficient de bine distantele. De asemenea, aceste persoane trebuie sa fie stabile din punct de vedere fizic si psihic.

Un lucru important este faptul ca trebuie sa ai tot timpul o trusa de prim ajutor pe care sa o folositi in cazul in care aveti nevoie. In cazul in care suferiti contuzii puteti sa aplicati pungi cu gheata, analgezice sau antiinflamatoare.

Daca aveti de a face cu o entorsa sau o luxatie trebuie sa imobolizati piciorul cu o fasa elastica si gheata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *