Categorii
Diverse Sanatate

Efectele statului pe scaun pentru periode indelungate

Sanatatea este o combinatie dintre starea ta de sanatate sociala, fizica si mentala. In secolul 21, stilul de viata este unul destul de obositor si lipsitit de activitate. Corpul uman este ca o masina, de aceea este foarte important sa mentii corpul tau intr-o stare de functionare continua si sa intretii cat poti de bine aceasta masinarie. De foarte putine ori ajungem sa dam atentie din ce in ce mai putin corpului nostru. In cazul in care ai un job ce presupune sa stai in fata unui PC pe scaun, mai toata ziua, vei descoperi ca toata aceasta odihna nu iti face tocmai bine.

Postura gresita a corpului

Daca iti petreci foarte mult timp pe scaun in fata unui PC, un efect negativ ar fi acela legat de postura corpului tai. Statul pe perioade indelungate de timp pe scaun va duce modificarea pozitie corecte a corpului tau. Aceasta se poate agrava si sa duca la cazuri in care discurile coloanei vertebrale pot fi afectate si la o pozitie defectuasa a corpului per total.

Acumularea de grasimi in corp

Cand stai foarte mult pe scaun, circulatia sanguina nu este una excelenta, aceasta incetineste si duce la acumularea de grasimi in corp, grasimi care pot crea blocaje in circulatie si bineinteles luarea in greutate. Este recomandat sa faci exercitii de miscare in fiecare zi pentru a putea mentine un stil de viata sanatos si energic. In pauzele luat poti sa fugi pe scari la serviciu pentru a mai scade din sendentarism.

Dureri de gat si de spate

Atat gatul cat si spatele tau au de suferit in cazul in care stai multe ore pe un scaun. Mai ales daca stai concentrat si ai o pozitie neadecvata pe scaun. In timp acest lucru poate duce chiar si la probleme de respiratie sau la slabirea ligamentelor. Pentru a contracara aceasta problema ai putea sa iti misti mereu gatul la invervale de timp si sa faci cateva exercitii de intindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.