Inainte sa devenim parinti am tot auzit tot felul de discutii in jurul nostru. In ziua de astazi cele mai multe discutii pornesc si se invart in jurul banilor si a situatiei financiare. Lumea incearca sa faca astfel incat sa fie cat mai castigati din punct de vedere material.

Din momentul in care devenim parinti incepem sa ne gandim la bunastarea  copilului nostru. Ne dorim ca micutul nostru sa fie cat mai mai bine situat din punct de vedere financiar si facem tot posibilul sa stim ca va avea un trai bun. De multe ori, spunem anumite lucruri de fata cu copii care nu sunt foarte benefice.

Banii sunt ochiul dracului

In copilarie am auzit de multe ori aceste cuvinte. Ele au rolul de a face copilul sa deteste banii pentru ca sunt semnul satanitatii. Acest lucru incearca sa creeze o alta viziune a copiilor asupra vietii. Trebuie sa fim contienti si  sa recunoastem ca banii nu sunt un lucru bun sau un lucru rau ci sunt niste hartii care ne ajuta sa luam si alte lucruri in schimb.

Daca faci un lucru din placere nu ai nevoie de bani

Exista multi oameni care fac copii sa creada ca daca fac anumite lucruri si le fac din placere nu mai au nevoie de bani. Sigur, acest lucru este gresit deoarece avem nevoie sa fim valorificati. Daca executam anumite servicii si ne este drag sa le facem trebuie sa valorificam eforturile noatre in primul rand. Astfel, eforturile tale, din placere vor fi rasplatite asa cum se cuvine. Nimeni nu poate sa spuna ca ar face toata viata lucruri din placere si sa nu fie niciodata rasplatiti.  Este foarte important sa stim sa ne apreciem pe noi insine. Nu insufla copilului acest lucru deoarece va avea destul de mult de pierdut in viata.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *