Toti oamenii obisnuiesc sa bea cafea mai ales ca aceasta este foarte buna, aromata si perfecta pentru zilele in care dorim sa ne relaxam.  In fiecare dimineata ar trebui sa ne facem timp astfel sa avem timp sa ne trezim mai dimineata si sa bem cafeaua. Acest lucru ne va ajuta sa mult sa reflectam asupra lucrurilor pe care avem sa le facem in ziua respectiva. O cafea ssi cateva ganduri pot fi suficiente pentru a ne organiza timpul astfel incat sa ne si relaxam.

Cafeaua are mai multe fibre si mai multi antioxidanti decat sucul de portocale

Nutritionistii ne spun mereu ca fibrele sunt absolut necesare sanatatii noastre si ca antioxidantii ne ajuta sa ne mentinem mereu tineri si ne feresc de boli. Un studiu facut de un grup de savanti din Spania a dovedit ca “o cana de cafea neagra are un continut de fibre si polifenoli mai ridicat decat orice alta bautura de pe planeta.”

Simti ca uneori ti se usuca gura (termenul medical pentru acest sindrom este xerostomie), ca si cand ai fi vorbit prea mult sau ai fi luat un antibiotic amar? Ei bine, ca sa scapi de acest necaz, cercetatorii polonezi te sfatuiesc sa bei un cappuccino! “Dupa cinci minute de la ingerarea a 150 gramede cappuccino, este stimulata secretia salivara si sunt imbunatatite dictia si functiile vorbirii. Acest efect benefic se mentine intre 30 de minute si patru ore”, spun cercetatorii.

Un studiu independent facut de un grup de medici din Germania a demonstrat ca abilitatile de a scrie de mana pot fi mult imbunatatite consumand cofeina. Dupa ce au consumat doua cani de cafea, voluntarii participanti la studiu au scris mai repede, mai fluent si mai frumos decat inainte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *