Scoala are rol esential in formarea si educarea copilului. Suntem deja in luna septembrie si se apropie cu pasi repezi prima zi de scoala. Pentru unii este prima zi de scoala din viata iar pentru altii este prima zi de scoala dintr-un alt an scolar.

Indiferent din ce punct de vedere sau la orice nivel de studii oricine are nevoie de scoala. Fiecare etapa are partea are rolul ei. Scoala primara ajuta la definirea copilului, scoala gimnaziala il ajuta sa se confrunte cu diferite situatii care il va ajuta mai tarziu in viata in timp ce liceul ajuta foarte mult, dar mai ales sunt cei mai frumosi ani din viata.

Exista o parte din oameni care nu realizeaza ca scoala este fundamentala pentru formarea copilului si considera ca tot ceea ce au nevoie copii este sa invete sa se descurce in „scoala vietii”.  Este adevarat ca pe langa cunostinte de cultura generala o persoana trebuie sa stie si sa socializeze, sa stie sa comunice, sa se comprote, sa se imbrace, etc.  Toate aceste lucruri se invata tot in timpul scolii. Aici copilul interactioneaza cu foarte multi oameni cu care are puncte diferite de vedere si care il fac sa isi dea seama ca fiecare persoana are personlitatea si principiile sale.

Nu toate familiile se implica in educatia si formarea copilului si de aceea scoala este cea care trebuie sa o faca. Sa spunem ca sistemul romanesc nu este chiar asa cum ne asteptam si nu este inca pregatit sa initieze, sa transmita valori care sa ajute la personalitatea, creativitatea sau stilul de viata al copilului.

Speram ca intr-o buna zi lumea ar putea sa inteleaga cat de important este ca un copil sa mearga la scoala si sa ivnete lucrurile esentiale. Nu este obligatorie excelarea la invatatura pentru ca nu putem sa cerem fiecarui copil perfomante; fiecare copil face ceea ce poate insa trebuie sa intre intr-o astfel de institutie care ajuta foarte mult  la dezvoltare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *