Potrivit unui studiu recent realizat de catre o echipa de oameni de stiinta de la European College of Neuropsychopharmacology -ECNP, se pare ca oamenii care sufera de depresie si care dau dovada de un comportament mai riscant- descrisi de impulsivitate sau agitatie, prezinta un risc cu cel putin 50% mai mare de a avea o tentativa de sinucidere.

In acest sens, oamenii de stiinta de la ECNP au ajuns la concluzia ca exista anumite tipuri de comportamente care descriu starile de dinainte de actul de sinucidere. Tot cercetatorii acestui studiu au declarat ca lumea in care traim trece printr-o criza „sinucigasa”, astfel ca oamenii ar trebuie sa adopte anumite masuri preventive care sa impiedice aceasta actiune, in special in randul tinerilor.

Potrivit estimarilor realizate de Organizatia Mondiala de Sanatate, se pare ca mai mult de 800.000 de sinucideri au loc in fiecare an, iar din aceasta cauza lumea poate suferi de o adevarata epidemie. Pentru a descoperi ce se afla la baza actiunii de sinucidere, oamenii de stiinta ai acestui studiu au analizat 2.811 de pacienti care sufereau de depresie, din care mai mult de 600 de persoane au prezentat, in trecut, tentative de sinucidere.

Comportamentul sinucigasilor

Astfel, analiza oamenilor de stiinta a constat in studiul caracteristicilor comportamentale a acestor pacienti- care au incercat sa isi puna capat zilelor. In urma studiului, specialistii au ajuns la concluzia ca inainte de sinucidere au loc anumite actiuni tipice in comportamentul celor care isi planifica moartea.

In cazul celor care sufera de depresie, oamenii de stiinta au descoperit ca riscul de sinucidere este mai mare cu 50% fata de cei care nu prezinta astfel de probleme. De asemenea, cei care au tentativa de a se sinucide sunt oameni care adopta comportamente riscante, agitatie si dau dovada de caracter impulsiv- nu anticipeaza si nici nu iau in calcul consecintele pe care le va avea actiunea lor.

De admin