suparare

suparare

Depresia este una din cele mai des intalnite boli psihice, insa tot ramane o enigma pentru multi dintre noi. Lipsa de cunostine a oamenilor in ceea ce priveste depresia poate descuraja oamenii care sufera de o astfel de afectiune, si ii va determina pe acestia sa nu vorbeasca despre problemele pe care le au. Pentru a ajuta o persoana care sufera de depresie sa inceapa sa se confeseze, trebuie sa fii acolo cand aceasta are nevoie si sa intelegi ca depresia nu este acelasi lucru cu supararea.

Depresia este la fel ca o boala, cum este diabetul, de exemplu, sau bolile de inima si trebuie sa fie tratata cu grija, pentru ca unul din efectele cele mai urate ale acestei afectiuni este suicidul.

Nu doar starea psihica a unei persoane poate fi depresiva. Absolut totul este in depresie: devii lipsit de motivare si incepi sa simti ca nu ai niciun loc pe acest pamant. Asta nu inseamna ca oamenii depresivi stau toata ziua in pat si plang, ci fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a fi mai buni. Depresia este o boala care nu isi exteriorizeaza simtomele. Ea este simtita de o persoana inauntrul ei.

Sa fii depresiv nu este acelasi lucru cu a fi suparat. Este asemanator cu o boala fizica- nu poti fi fericit atunc cand iti rupi piciorul, de exemplu. Aceasta afectiune este reala si chiar exista, nu doar se vorbeste despre ea pentru ca traim in societatea actuala, iar toata lumea sufera de probleme psihice. Depresia nu se manifesta constant- in unele zile te poti simti doborat la pamant, iar in alte zile poti fi cel mai fericit om de pe pamant.

Activitatile simple sunt mult mai greu de realizat atunci cand traiesti cu o astfel de afectiune. Sa faci curat in casa, sa fugi pana la magazin sau sa ai o conervsatie cu cineva poate fi o misiune foarte daca suferi de depresie. Ca adulti, lumea se asteapta sa tacem din gura si sa ne vedem de treaba atat la munca, cat si acasa. Acest lucru este putin cam dificil din moment ce acestor oameni le vine destul de dificil sa se ridice din pat dimineata, si nu pentru ca sunt lenesi, ci pentru ca sunt bolnavi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *