Suntem in secolul 21, perioada care mai este supranumita si Era Digitala. Traim intr-o lume in care vietile noastre sunt legate in diverse moduri de tehnologie si de dezvoltarea acesteia. Am ajuns la punctul in care daca nu ai un PC la dispozitie in ziua de astazi, e ca si cum ai avea parte de un an fara ploaie. La inceput PC-urile au fost dezvoltate cu scopul de a procesa informatie, acum toata lumea se invarte si depinde de acestea.

Desi in ziua de astazi dispozitivele mobile au o serie de avantaje si cunosct o popularitate in crestere, desktop-urile au o serie de caracteristici care nu vor fi depasite prea curand de lumea mobila.

  • Sunt mult mai sigure. Este destul de greu sa furi un desktop. Imagineaza-ti un un hot incercand sa fure un desktop, probabil o scena de tot rasul. Unitatea in spate, monitorul in mana, tastatura si mouse atarnand din buzunar. Nu numai ca nu ar fi un hot silentios dar ar fi si destul de vizibil. Un laptop sau un telefon pot fi mult mai predispuse la furturi.
  • Costul a fost intotdeauna un factor demn de luat in considerare. O unitate PC va fi mult mai buna din punct de vedere pret/performanta. Problema se leaga in general de periferice. Poti sa le sacrifici in privinta unui plus de performanta.
  • Desktop-urile sunt mult mai rezistente in timp decat laptop-urile. Acestea sunt racite mult mai eficient si au o durata de viata mult mai indelungata. O alta problema e ca laptop-urile sunt mai predispuse la socuri fizice. Un laptop scapat din maini poate fi irecuperabil pe cand un desktop nu se va confrunta cu astfel de situatii prea des.
  • Performanta. E lucrul ce a diferentiat mult timp desktop-urile de lapopt-uri. Cand vine vorba de jocuri dekstop-urile vor fi mereu superioare. Desi exista laptop-uri gaming acestea nu au racirea si performantele asemanatoare unui PC gaming.

De admin