Femeie cerandu-si scuze

Potrivit unui studiu realizat de Karina Schumann la Universitatea Waterloo din Ontario, Canada, s-a descoperit ca femeile sunt mai usor ofensate decat barbatii, lucru care le face sa-si ceara scuze mai des.

Intr-un experiment, stundentii universitatii au fost rugati sa noteze o ofensa anume, trezitul unui prieten in mijlocul noptii, prietenul avand cateva ore de dormit inainte de un interviu la care trebuie sa participe. Femeile au considerat ofensa ca fiind mai severa. De fapt, nu doar ca barbatii nu sunt mai dispusi sa-si ceara scuze pentru greselile facute, dar sunt si mai putin sensibili atunci cand li se greseste.

Concluzia experimentului:

Cele doua genuri gandesc diferit cand estimeaza repercursiunea actiunilor. Femeile tind sa fie mai ofensate ca barbatii, de aceea isi cer scuze mai des. O femeie se va gandi mai mult ca ar fi putut ofensa pe cineva, decat un barbat. Femeile tind sa se simta vinovate pentru cele mai mici lucruri, in timp ce barbatii sunt mai putin ofensati, de aceea, isi cer scuze mai rar.

De obicei, cu prietenii lor, barbatii se asteapta ca glumele sa fie mai sarate, de exemplu, si nu cred ca e necesar sa-si ceara scuze de fiecare data sau pentru fiecare mica greseala. De fapt, nici nu asteapta asta de la prietenii lor, si ar putea sa considere ca un astfel de gest este inutil.

De la femei, pe de alta parte, se asteapta sa fie mai policitoase. O femeie sef care vorbeste mai autoritar este considerata foarte tiranica. Totusi, sa-ti ceri scuze de prea multe ori poate sa aiba si un impact negativ asupra carierei, si subordonatii ar putea sa nu o respecte indeajuns.

Femeile, de obicei, se preseaza foarte mult sa nu supere pe cineva, iar atunci cand fac asta, se simt ingrozitor si vinovate. De exemplu, amanarea unui plan pe ultima suta de metri, chiar si din cauza unor motive serioase, ar putea sa le faca sa se simta prost.

De admin

Un comentariu la „De ce isi cer femeile scuze mai des?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *