bellydance

Dansul este cea mai buna forma de a avea un tonus fizic si psihic optim, incat s-a constata ca principala sa abilitate este de a promova o imagine sanatoasa intr-un corp sanatos. Dintre formele dansului, belly dance este cel mai distractiv dans, intrucat este un mod remarcabil de a te elibera de stres si de a te simti bine in propria piele, prin cele mai permisive miscari incat sa nu te plictisesti niciodata de el.

Dansatoarele de belly dance sunt unele dintre cele mai atragatoare femei din lume, incat dansul implica cat mai multa senzualitate prin miscarile felxibile pe care realizeaza si prin costumatia pe care o poarta acestea. Dansul din buric cum este recunoscut are unele dintre cele mai multe beneficii pentru corp si spirit, incat miscarile circulare intind musculatura si o fac sa fie mai putin rigida, pentru ca mai apoi sa isi miste muschii abdominali incat sa se maseze organele interne. In acest mod, dansatoarele isi asigura o digestie mai buna, rezultata printr-o sanatate mai buna a intestinelor.

 Dansatoarele din buric isi dobandesc cele mai corecte posturi atunci cand danseaza, pentru ca executarea acestora in mod incorect le creeaza dureri de spate. De asemenea, miscarile pe care le executa aceste dansatoare le fac sa aiba un risc scazut al durerilor menstruale, pentru ca prin exercitii, muschii din zona pelvina se intaresc si ajuta la imbunatatirea circulariei sangvine.

Dansatoarele de belly dance au cu peste 30 % mai putine dureri de spate decat restul populatiei, pentru ca nu au o viata sedentara si nu isi supun organismul unor crampe musculate. Ele folosesc tehnici specifice de miscare si dans.

Ce nu stiam cu totii despre belly dance este ca acesta a fost folosit in culturile arabe pentru a ajuta femeile sa nasca in cele mai usoare conditii si pentru a scapa de durerile nasterii. Prin efectul de intarire si alungire a musculaturii zonei pelvine se creeeaza conditii mai bune pentru aducerea pe lume a bebelusului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *