In adolescenta iubirile sunt cu mult mai intense decat sunt de obicei. Cu siguranta fiecare dintre noi a avut o mare iubire in adolescenta si ne amintim ca am pus foarte mult suflet pentru ea. Cand suntem adolescenti avem impresia ca persoana de langa noi va fi acolo mereu si relatia va ramane pe vesnicie. Ei bine, de cele mai multe ori acest lucru este aproape imposibil. Daca stam si meditam asupra faptului ca dupa ce am depasit perioada adolescentei ne intrebam cum de am intretinut o astfel de relatie sau ne dam seama ca persoana pe care am gasit-o in aodlescenta nu era potrivita si nu am fi putut face o familie langa ea.

In adolescenta mintea nu este maturizata si nu vedem decat partile bune ale relatiei. Mai exact, toata lumea stie  ca in momentul in care iubesti nebuneste, nu mai observi defectele partenerului indiferent de varsta. Ei bine, adolescentii nu fac o exceptie si au impresia ca oricine intervine cu un sfat le doreste raul.

Ca si parinte de adolescent nu stii cum sa reactionezi in momentul in care vezi ca copilul tau se comporta ciudat sau iti marturiseste ca s-a indragostit. Te blochezi si nu stii cum sa reactionezi. Crezi ca este prea devreme ca copilul tau sa aiba o relatie pentru ca este prea mic/a sau fragil, vulnerabil si are nevoie de sprijinul tau. Si acum, daca facem un exercitiu de imaginatie…cand erai adolescent/a nu te-ai comportat la fel? Si sigur, vei veni cu anumite argumente cum ca s-a schimbat generatia sau alte lucruri insa nici un argument nu va fi suficient de tare.

Adolescentul are nevoie de intimitate deoarece si el are principiile  si personalitatea sa. Nu trebuie sa intervii in mod foarte abuziv in viata copilui deoarece il vei face sa isi piarda increderea de sine.

De admin