Se intampla de foarte multe ori ca micutii sa planga foarte tare in momentul in care stiu ca vine seara si trebuie sa se puna sa doarma. Sunt foarte multi copii care plang inainte sa doarma pentru ca le este teama din diferite motive.

In cazul in care nu stii ce trebuie sa faci pentru ca micutul tau sa depaseasca aceste lucruri si sa nu mai planga inainte de somn, iata cateva indicii:

In primul rand, copilul va veni sa iti povesteasca care sunt fricile lui iar acestea pot fi de la cele mai banale si pana la cele mai complexe. Tu trebuie sa iti asculti copilul cu atentie chiar daca ai tendinta de a rade si de a nu-l lua in serios. Este foarte important sa nu razi atunci cand copilul iti povesteste si sa fii cat mai aproape de copil pentur ca el are nevoie sa se simta in siguranta si sa simta ca cineva este alaturi de el si il protejeaza.

Nu trebuie sa faci nicio gluma pe seama fricii copilului ci trebuie sa ii pui intrebari cu privire la teama lui pentru a afla cat mai multe amanunte si pentru a sti cum sa actionezi si cum sa iti faci copilul sa nu ii mai fie teama. Din momentul in care ti-ai inteles copilul si stii care sunt motivele care ii provoaca teama trebuie sa il faci sa inteleaga ca nu il vei abandona si ca ii vei fi aproape in fiecare dimineata si in fiecare seara. Ajuta-ti copilul sa isi depaseasca frica si fa-l sa inteleaga ca ii esti aproape.

Din momentul in care iti povesteste totul incearca sa iti intelegi copilul si sa ii adresezi diferite intrebari pana cand va intelege totul i isi va invinge teama.

De admin

Un comentariu la „Cum sa iti ajuti copilul sa scape de fricile din toiul noptii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *