apometre

apometreA alege apometre de calitate pentru locuinta ta este esential in controlarea si masurarea fluxului apei. La inceput, cand este vorba despre instalarea de apometre in casa, sistemele de apa trebuie inchise pentru a nu produce neplaceri si costuri suparator de mari pentru afaceri, municipalitate sau pentru furnizorii de apa. Asta se poate impiedica prin selectarea unor apometre de inalta calitate, rezistente si functionale care sa aiba si un pret bun. Din fericire, exista o serie de indicatori cheie care pot face din alegerea apometrelor un proces corect si simplu.

Apometre practice pentru masurarea apei consumate

Exista mai multe modalitati prin care poate fi masurat consumul de apa, dar la fel de bine exista si cateva modele de apometre care au devenit populare in ultimul timp. Una dintre cele mai populare optiuni este tipul de apometru volumetric sau cu contorizarea afisajului. O alta varianta extrem de folosita este cea electronica sau magnetica. Insa, mai inainte de a dori achizitionarea unui tip de masurator al apei calde si reci, trebuie sa ai in vedere apometre clasa c pret, pe baza caruia sa iti faci o idee despre viitoarele instalatii de masura a apei consumate.

Aceste diferite tipuri si modele de apometre pentru apartamente permit acoperirea unei varietati extinse de aplicatii care includ si apa potabila, apa folosita de aparatele electrocasnice ca masina de spalat, si diferitele tipuri de tratare a apei. Avuratetea este secretul in selectarea unor apometre de calitate. Unul dintre cele mai obisnuite motive pentru care un apometru este precis este datorat unui flux invers de apa de la sursa.

Inovatii in proiectarea apometrelor de calitate

Un aparat de incredere utilizeaza o supapa de apa pentru a preveni in mod automat rotatia in sens invers si pentru a masura in mod eficient consumul normal de apa. In acelasi timp, fluxul normal de apa nu este impiedicat de supapa in cauza pentru ca va ramane deschisa atata timp cat curge in duza prin sita prin care patrunde. Cu ajutorul unor apometre electronice, campurile statice magnetice externe pot cauza, de asemenea, si citiri gresite ale consumului de apa. Atunci cand se utilizeaza un apometru electronic, este imperativ ca acesta sa fie testat pentru a ne asigura ca nu este influentat de catre forte magnetice externe.

Este important, in aceeasi masura, ca apometrele alese sa fie proiectate pentru a rezista in ciuda oricaror factori de mediu intampinati. Se poate ca unele aparate de masurare a apei consumate tind sa functioneze mai prost in medii reci. Insa, un dispozitiv de calitate inalta este realizat atat de bine incat interiorul sa nu permita patrunderea apei, pentru posibile defectiuni. Acest lucru asigura ca inghetul de pe timp de iarna nu va fi posibil.

Tocmai pentru a mai reduce din costuri si pentru a economisi timp, multe afaceri si municipalitati se dau pe citirea electronica sau cu telecomanda a apei consumate. Daca aceasta este o tehnologie ca va fi curand implementata si la noi, atunci este extrem de important sa alegem apometre care sa fie compatibile cu asa ceva. Ceea ce este esential in acest caz este faptul ca pentru a alege dispozitive de incredere, trebuie sa avem dovada ca acestea functioneaza foarte bine in medii asemanatoare celor in care vor fi instalate.

De admin