cum-mint-corporatiile

Simpla mentionare a numelui unei corporatii mari este suficienta pentru a ne imagina niste entitati lipsite de inima capabile sa faca orice pentru a ajunge sa detina monopolul. Exista numeroase companii care starnesc scandaluri uimitoare si pe buna dreptate, insa, ceea ce e si mai trist este ca, tot aceste companii raman populare in randul oamenilor.

Starbucks

Niciodata cafeaua nu a fost un subiect mai controversat ca cel declansat in anul 2006 cand, Asociatia Nationala de Cafea a blocat guvernul din Etiopia de a comercializa semintele sale de cafea catre SUA, pe motiv ca ar „rani” economia tarii. Din moment ce aceasta controversa a inceput sa capete din ce in ce mai multa atentie, Oxfam- un grup anti-saracie din Marea Britanie- a acuzat Starbucks de faptul ca ei se afla, cu adevarat, in spatele acestei decizii. Spre deosebire de alte scandaluri de mari proportii, acesta a avut un final fericit: in anul 2007, Starbuck si guvernul din Etiopia au ajuns la o solutie amiabila, prin care boabele de cafea din Etiopia vor fi vandute sub licenta Starbucks.

Coca-Cola

Coca-Cola a incercat sa vanda produsul sustinand ca este sanatos. Nu este niciun secret faptul ca Coca-Cola isi doreste sa isi vanda produsul, insa dorinta pentru comert face ca aceasta companie sa sfideze bunul simt. Practic, cu ajutorul unei campanii, Coca-Cola a incercat sa-so vanda produsul pe motiv ca ar fi sanatos, sustinand ca nu face ca cei mici sa se ingrase, nu dauneaza dintilor si nici nu contine o cantitate foarte mare de cofeina. Asa cum era de asteptat, parintii ingrijorati si consumatorii au denuntat compania cu privire la campania mincinoasa in care s-a implicat. In cele din urma, Coca-Cola a fost nevoita sa isi retraga reclamele si sa isi ceara scuze de la populatie. De asemenea, in anul 2009, oficialii din Australia au fortat compania Coca-Cola sa isi „reimprospateze” anunturile si sa informeze publicul doar cu lucruri adevarate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *