Cand bebelusul Isaac s-a nascut intr-un sat din Anglia, prematur si mult prea mic si slab, nimeni nu se astepta ca acesta sa supravietuiasca. Dar, spre bucuria tuturor fizicienilor din lume, Isaac s-a luptat de mic si a reusit nu numai sa traiasca, ci sa revolutioneze intreaga lume a stiintei din secolul al XVII-lea.

Gama larga de descoperiri realizate de Newton- de la teoriile sale din optica pana la munca inovatoare care analiza legea miscarii si a gravitatiei, acest geniu a format bazele fizicii moderne. Expertii sunt de parere ca adevarata sa opera consta in modul in care acesta si-a aplicat teoriile in Universul general, explicand miscarile Soarelui si a planetelor intr-un mod in care nu a mai fost prezentat pana la acea ora.

Cea mai comuna imagine a lui Newton este aceea care il reprezinta pe geniu la baza unui copac. Pana cand Newton a fost lovit de un mar, legile gravitatiei parca nici nu ar fi existat. Istoricii spun ca exista si putin adevar in aceasta legenda a marului care pica, cu toate ca Newton era deja implicat in unele descoperiri importante care erau in desfasurare la Universitatea din Cambridge.

Isaac Newton s-a nascut in anul 1642, anul in care Galileo a murit, si a aratat inca de la o varsta frageda un interes in educatia formala, mai degraba decat in agricultura. In momentul in care ciuma neagra a inchis „portile” Universitatii Cambridge, unde geniul era student timp de doi ani, incepand din anul 1665, acesta a petrecut foarte mult timp in studiul matematicii, fizicii si a opticii. In tot acest timp, Newton a evoluat si a descoperit ca lumina alba este formata dintr-un spectru de culori. De asemenea, acesta a dezvoltat conceptul de calcul infinit- genul de calcule matematice care sunt intens studiate in domeniul ingineriei actuale.

Newton a explicat Universul

Indemnat si finantat de catre astronomul Edmond Halley, care studia calea unei comete celebre, Newton a fost prins de studiul fortelor gravitationale intre anii 1670 si 1680.

Rezultatele cercetarii geniului din fizica au reprezentat o lucrare importanta, publicata in 1687- Principia, care este considerata de oamenii de stiinta ca fiind cea mai buna carte stiintifica scrisa vreodata.

De admin