In momentul in care ne gandim ca ar fi cazul sa schimbam ceva radical in viata noastra, fie ne schimbam mediul de lucru, fie mediul de viata, si de cele mai multe ori alegem sa renuntam la mediul urban pentru cel rural. Cand facem acest lucru cautam solutii ingenioase si economice in ceea ce priveste constructiile in care dorim sa investim. Fie ca sunt pe structuri metalice sau pe lemn, intotdeauna ne gandim la fundatie, constructia peretilor exteriori, cei interiori, acoperis sau anexele suplimentare.

De cele mai multe ori, mecanismele economiei ne fac sa reconsideram investitiile in spatiile gata construite si in mentenanta acestora, si sa ne gandim mai putin la nevoile noastre sociale cand vine vorba de viata pe care dorim sa o traim. Si astfel, se ajunge la parcurgerea unui plan de raport cat mai mic intre situatia noastra financiara si suprafata de constructie a cladirii si a spatiilor utile pe care un teren le ofera. Locuirea in acest spatiu al nostru insa, trebuie sa isi pastreze farmecul, personalitatea si unicitatea locului, in timp ce ofera functionalitate si confort.

Constructii_case1

In momentul in care decidem aceste elemente, ne apucam de treaba. Si cum facem acest lucru, daca nu prin cumpararea materialelor necesare acestei constructii? Uneori avem nevoie sa apelam si la unele firme specializate in inchirierea utilajelor de constructii, precum firma Bernar in Radauti, care ne sare in ajutor cand avem nevoie, pentru a ne ajuta cu transportul, cu inchirierea diverselor utilaje de constructie. Pentru ca reusita constructiei sa fie una de exceptie suntem dispusi sa utilizam cele mai moderne mijloace de constructie, macarale si automacarale, sau masinile de transport marfa, pentru a ne asigura ca dorintele noastre, pentru care platim, au fost indeplinite.

O constructie moderna ia nastere atunci cand este conceputa cu mintea, proiectata in ateliere de specialitate, traieste in picioare, in sensul ca se sprijina pe cele mai rezistente structuri, si moare atunci cand scheletul de la baza se naruie. Constructia moderna respira prin ferestrele luminate si rezistente frigului, are circulatie proprie prin sistemul de tevi si conducte care curg prin sistemul sanitar, are un sistem nervos bazat pe firele de electricitate bine intepate in structura metalica, are schelet intern si extern, evidentiat prin stalpi sau  grinzi  de sustinere si are picioare asemenea omului, reflectate prin fundatiile bine gandite. Structura rezistenta a oricarei constructii este inima acesteia, este data de relatiile dintre locatarii acesteia si produsul final al implicarii tuturor elementelor mentionate mai sus.

Fie ca este din lemn, din produse ecologice, materiale obsinuite de constructie, orice locuinta trebuie sa aiba o structura de rezistenta care sa faca fata cu brio propriei greutati, dar si a fortelor seismice si sa fie construita in asa fel incat sa ofere confort si siguranta.

De admin

Un comentariu la „Cu si despre constructii moderne”
  1. Un antreprenor care ofera servicii de antrepriza generala va sti sa respecte toate criteriile cand vine vorba de proiecte industriale cum ar fi hale metalice sau a celor rezidentiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *