copii-stres

De-a lungul anilor, stresul a devenit una din cele mai frecvente tulburari psihice si se afla la baza a o multime de boli. Statistic, aproape 60% din populatia mondiala se cronfrunta, in prezent, cu o boala cronica sau chiar acuta, iar principalul factor care sta la baza acestora este chiar stresul. Din cauza stilului de viata pe care l-am adoptat in prezent, a dezastrelor naturale, a conflictelor si chiar a relatiilor interumane, stresul pare a fi o boala extrem de frecventa.

Aparent, stresul din copilarie nu inseamna doar risc in dezvoltarea obezitatii la copii ci, de asemenea, determina cresterea riscului de a dezvolta boli de inima sau diabet atunci cand acestia ajung la varsta de 45 de ani.

Oamenii de stiinta sustin ca nu doar adultii sunt afectati de stres, ci si copiii. Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta de la Department of Social and Behavioral Sciences de la Harvard, Boston, au aratat legatura dintre stresul la copiii si riscul crescut de a dezvolta boli cardiovasculare sau diabet de tip II la maturitate. In anul 1958, oamenii de stiinta au analizat datele despre sanatatea mintala a copiilor nascuti la numai o saptamana. Acestia au reusit sa colecteze datele pentru aproape 7000 de persoane care au fost urmarite clinic pana au implinit varsta de 45 de ani.

Copilarie stresanta

Studiind datele, in prezent, cercetatorii si-au concentrat atentia asupra nivelului stresului in cazul copilariei pacientilor, dar si parametrii metabolici de la varsta de 45 de ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care au avut parte de experiente tragice sau pur si simplu au crescut intr-un mediu stresant in copilarie, au prezentat un risc mai mare in fata bolilor cardiovasculare. De asemenea, a existat o diferenta clara intre copiii care au trecut prin 1-2 evenimente stresante in viata fata de cei care au fost supusi continuu la evenimente stresante.

De admin

Un comentariu la „Copiii stresati pot dezvolta boli la maturitate”
  1. Copilaria este o etapa extrem de importanta… Personal recomand sa faceti tot posibilul sa se simta bine, confortabil si lipsit de stres. Deconectati-l de problemele pe care-l aveti si faceti din cand in cand o petrecere. Puteti chiar apela la o echipa profesionista. Gasiti pe http://www.petrecericupersonaje.ro O sa vedeti ce bine le va prinde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *