The Sopranos

„Clanul Soprano” (original „The Sopranos”) este un serial american creat de scriitorul, regizorul si producatorul de televiziune David Chase, care a fost difuzat pentru prima data intre anii 1999- 2007. Actiunea serialului se invarte in jurul personajului principal, Tony Soprano (interpretat de James Gandolfini), care portretizeaza unul dintre membrii mafiei intaliano-americane din New Jersey. Serialul de televiziune infatiseaza dificultatile pe care Tony Soprano trebuie sa le depaseasca, incercand sa balaseze pe de o parte viata de familie si de celalta parte viata in mijlocul crimei organizate.

Serialul a fost de nenumarate ori numit ca fiind unul dintre cele mai bune seriale de televiziune din toate timpurile, acest lucru fiind dovedit de multitudinea de premii castigate, precum premiul Peabody pentru primele doua sezoane, 21 de premii Emmy si cinci premii Golden Globe.

La fel ca multe dintre personajele interpretate in cadrul serialului de televiziune, multi dintre actorii din “Clanul Soprano” sunt de origine italiano-americana. Actorii principali au fost alesi printr-o selectie bazata pe auditii si interpretari libere; totodata, majoritatea actorilor a fost formata din actori nu foarte cunoscuti, insa succesul notabil al serialului a facut ca acestia sa fie recunoscuti de industrie ca fiind interpreti valorosi.

Protagonistul dramei de televiziune, Anthony “Tony” Soprano, a fost inspirat in sens larg de catre o persoana reala, Vincent “Vinny Ocean” Palermo (nascut in 1944), un fost cap al mafiei din New Jersey.

Multi critici au numit serialul ca fiind cel mai bun si cel mai inovator serial de televiziune din toate timpurile. Scenariul, interpretarile si regia au fost nu de putine ori laudate. De asemenea, serialul s-a bucurat de o atentie deosebita din partea criticilor si a jurnalistilor datorita continutului matur si artistic, selectia coloanei sonore, dar si pentru indrazneala de a aborda subiecte dificile si controversate, printre acestea numarandu-se crima, familia, cultura americana si italiana.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *