cladiri-viitor

Se poate spune, cu certitudine, ca foarte multi arhitecti din ziua de azi sunt cu adevarat creativi, asa ca se straduiesc din rasputeri sa ne aduca cat mai aproape de stele. Exista numeroase proiecte de constructii impresionante, unele din acestea fiind palpabile in viitorul apropiat. Plini de ambitie, arhitectii din secolul XXI chiar isi doresc sa ajunga sa uimeasca intreaga lume.

Constructiile secolului XXI

Turnurile Cobra- aceste turnuri descriu doua cobre incolacite, constructia fiind programata sa se realizeze in Kuweit. Initial, intreaga constructie trebuia sa inceapa in anul 2008, insa intreg proiectul pur si simplu a stagnat din cauza crizei financiare care a lovit intreaga lume. Una din cele mai mari preocupari ale arhitectilor consta in constructia lifturilor- o problema reala, din moment ce cladirea are forma de spirala. Pentru a rezolva acest lucru, ingnerii s-au gandit sa utilizeze un sistem bazat pe comprimarea aerului, folosind tuburi pneumatice. Ei bine, inca nu se stie daca asa ceva va fi posibil, dar vom afla odata ce proiectul va fi gata- daca va fi finalizat.

Kingdom Tower, care va fi mai inalt decat Burj Khalifa atunci cand va fi finalizat, se construieste in Arabia Saudita. Aceasta va fi prima constructie din lume care va avea o inaltime mai mare de 1000 de metri si va avea spatii pentru birouri, apartamente de lux, un observator, un hotel de lux dar si cea mai mare platforma de vizualizare din lume. Constructia a inceput anul trecut si ar trebui sa fie gata pana in anul 2019.

Turnul Shanghai- Constructia cladirii cu 121 etaje a inceput inca din anul 1993, dar a fost finalizata abia anul acesta, cu toate ca lucrarile de amenajare nu s-au finalizat inca. Cu toate acestea, vederea impresionanta din partea de sus a turnului a impresionat milioane de oameni.

Dubai Pearl- intre planificarea celui mai mare mall din lume si cel mai inalt turn din lume, cineva din Dubai a decis ca aici ar trebui sa existe cel putin o cladire de lux care sa semene cu un bloc de apartamente obisnuit. Un fel de „oras in oras” unde vor exista patru turnuri unite prin poduri extravagante si un spatiu de teatru care poate primi pana la 1800 de persoane.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *