Sfecla rosie este leguma foarte benefica organismului daca stim cum sa o consumam. Aceasta leguma ar trebui sa existe in toate preparatele culinare deoacere este extrem de sanatoase si aduce numeroase beneficii starii noastre de sanatate. Iata cateva boli asupra carora sfecla rosie actioneaza in mod miraculos:

Gripa si raceala pot fi invinse foarte usor daca consumam sfecla rosie. Facem  un amestec format din 300 g de suc de rosii cu suc de lamaie, 5 linguri de suc de ceapa, 4 crengute de menta, zahar si piper negru macinat. Se lasa doua ore, dupa care se scoate menta si se beau cate 50 ml suc cu inghitituri mici intre mesele principale.

De asemenea, hipertensiunea are ca si remediu tot sfecla rosie. Se face de asemenea un mix format din sfecla cu miere de albine in doze egale si se beau aproximativ 2 linguri pe zi. Sfecla este recunoascuta inca din medicina populara ca fiind foarte benefica in reglarea tensiunii. Mierea de albine poate fi inlocuita cu paducelul.

In cazul; in care aveti hipertensiune cu dureri de cap si edem al picioarelor trebuie sa stoarceti 300 ml de suc de sfecla peste care se adauga sucul de la o lamaie, 1,5 litri de apa si 300 de grame de zahar. Tot amestecul se tine intr-un borcan acoperit cu o panza, la loc cald pana cand fermenteaza. Lichidul nu se tine la frigider. Se consuma de 3-4 ori pe zi cate 150 de ml. Acest amestec regleaza tensiunea arteriala, face sa dispara durerile de cap.

Si litiaza renala se tratateaza prin consumul de sfecla. Se taie in felii subtiri cateva sfecle de marime medie, curatate de coaja. Se pun intr-un borcan de 3 litri si se toarna apa rece desupra. Se pune o panza pe deasupra borcanului care se lasa timp de cateva zile la temperatura camerei amestecand in fiecare zi cu o lingura. Se strecoara lichidul in alt vas si se pastreaza in frigider. Se bea fara restrictii timp de 5-6 luni. Acest amesteca ajuta la curatarea rinichilor de nisip si imbunatateste digestia.

De admin