In acest top al celor 100 de femei cu cel mai mare impact in diverse domenii vom prezenta politicienele de top, femeile din domeniul financiar si liderii din afaceri, milionarele activiste si celebritatile care conteaza.

In egala masura veti descoperi antreprenori si experti media, tehnologi si filantropisti, toate clasate in ordinea averilor, aparitiilor in media, sferelor de influenta si impactul pe care il au in societate.

Puterea este un cuvant incarcat de intelesuri care acopera mai mult decat definitia traditionala a fortei politice si economice. In cele ce urmeaza, din cele 100 de femei puternice ale lumii vom prezenta doar 25 dintre acestea, cele mai influente si cunoscute de toata lumea.

Nr.1 Angela Merkel, 59 de ani

Cancelar al Germaniei, primul star politic nascut din fosta Germanie de Est inainte de reunirea acesteia, Angela Merkel, este de asemenea stalpul si un arhitect original al Uniunii Europene care cuprinde 28 de state europene membre, cu un PIB de 15.8 trilioane de $.

Nr. 2 Janet Yellen, 67 de ani

Presedinte al Federal Reserve in Statele Unite ale Americii, Yellen este prima femeie care conduce una dintre cele mai influente banci centrale din lume, avuta in vedere marimea balantei veniturilor bancii acesteia(4 trilioane de $) raportat la PIB-ul Americii(16, 7 trilioane de $).

 Nr. 3 Melinda Gates, 49 de ani

Filantropista din Statele Unite ale Americii, Melinda Gates si-a cimentat dominatia in lumea filantropiei  si in dezvoltarea globala raportat la cele 3, 4 bilioane de  $ in anul 2012(cea mai recenta data valabila) si mai mult de 26 bilioane de  $ in mari angajamente de finantare odata ce a fondat Fundatia Bill si Melinda  Gates, impreuna cu sotul sau in 1998.

Nr. 4 Dilma Rousseff, 66 de ani

Presedinte al Braziliei, unul dintre cei mai influenti sefi de stat din lume, Rousseff este la mai mult din jumatatea mandatului sau de presedinte al Braziliei, a saptea cea mai mare economie nationala a lumii cu un PIB de aproape 2, 4 trilioane de  $.

De admin

Un comentariu la „Cele mai puternice femei din lume in 2014”
  1. P.S. Ce-mi trecea prin cap cnitid articolul. Situatia taxelor din Grecia e de fapt o chestie foarte buna. Fara misto, vorbesc din punctul de vedere al libertatii si eliminarii rolului statului din economie.Ei au rezolvat deja de fapt jumatate din problema: jumulirea pe care statele o fac de obicei in tarile in care omul e educat de mic ca e cinstit si corect sa platesti taxe si impozite.Acum mai au de rezolvat cealalta jumatate: eliminarea aparatului de stat care a dus la probleme de deficit actuale. Un faliment ar rezolva scurt si elegant problema

Comentariile sunt închise.