mutatii-genetice

Nu exista nicio indoiala ca in prezent exista mai multe mutatii genetice decat au existat in orice alt moment al istoriei omenirii, dar cu toate acestea, exista unle boli care nu sunt atat de cunoscute. Iata care sunt cele mai ciudate mutatii genetice.

Boli ciudate

Progeria- aceasta boala genetica este extrem de rara, iar pe cat de rara este pe atat de grava e. Forma clasica a bolii poarta denumirea de Hutchinson-Gilford Progeria si se manifesta prin faptul ca accelereaza incredibil de tare procesul de imbatranire. Boala are o incidenta foarte mica, inregistrandu-se un caz la opt milioane de nasteri, iar cei nascuti cu aceasta mutatie traiesc maxim pana la varsta de 10 ani.

Trimethylaminuria- este o boala genetica extrem de ciudata si este responsabila de mirosul urat a corpului uman- de obicei a peste putrezit sau gunoi. Mirosul apare in momentul in care corpul nu mai are capacitatea de a produce trimetilamina.

Sindromul Proteus- aceasta boala este foarte rara si este caracterizata de cresterea in exces a oaselor, a pielii si a altor tesuturi. Organele si tesuturile afectate de catre aceasta boala cresc foarte mult in comparatie cu restul corpului. Cresterea peste masura este asimetrica, ceea ce inseamna ca afecteaza in mod diferit partile afectate ale corpului.

Ectrodactyly- cunoscuta si ca boala „mainilor de homar”, indivizii diagnosticati cu aceasta boala par avea clesti in loc de degete. Malformatia este o boala extrem de rara si are diferite manifestari- este asociata si cu pierderea auzului.

Epidermodysplasia verruciformis- o afectiune extrem de rara care face ca oamenii sa fie si mai vulnerabili in fata infectiei cu virusul HIV. Aceasta infectie este responsabila de aparitia unor eruptii cutanate la nivelul membrelor, si chiar pe fata. Eruptiile seamana foarte mult cu niste negi si, de multe ori, au aspectul unor noduli de lemn.

Hypertrichosis este cunoscuta si ca „sindromul varcolacului”. Numai 50 de cazuri au fost documentate din vremea Epocii Mijlocii. Cei care sufera de aceasta boala au foarte mult par pe suprafa corpului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *